Jump to content
  • 0

Luska 5.6x35R HMS

saperfts

Question

Posted

witam
znalazlem pare dni temu taka luske 5.6x35R bicia ma ablo RMS albo HMS sa slabo widoczne. na zdjeciu dorzucam do porównania pelny deko ok FNki. wiecie od czego ta luska? jakis rewolwer/
pozdrawiam michal

10 answers to this question

Recommended Posts

Posted

witam
znalazlem pare dni temu taka luske 5.6x35R bicia ma ablo RMS albo HMS sa slabo widoczne. na zdjeciu dorzucam do porównania pelny deko ok FNki. wiecie od czego ta luska? jakis rewolwer/
pozdrawiam michal

Posted
tak kaliber jest wybity na spodzie luski, nistety w aparacie mi LCD pekl i nie moge dobrej jakosci makro zrobic. dlatego jestem pewny co do kalibru. o byc może jest ukruszona i dlatego taka krótka, nie wiem
Posted
no wlasnie nie rws.
ogladalem pare razy ''duzym okiem'' ta luske, wlasnie nie rws. nie wiem. na municion.org jest kaliber 5,6x35R ale te luski sa dlugie a moja jest krótka
Posted
A wiec jest to dokladnie to, co kolega znalazl na municion, zastosowanie mysliwskie. Luska jest krotka bo jest ulamana, przynajmniej na taka wyglada na tej kiepskiej fotce. Poza tym 35 oznacza dlugosc luski, a wiec jak dwie luski o tym samym oznaczeniu moga roznic sie dlugoscia (i nie mowie tu o dziesiatych mm)?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information