sebo_sek Napisano 21 Kwiecień 2010 Autor Napisano 21 Kwiecień 2010 Witam,mam kilka pytań. Po pierwsze kubek - czy jest wojskowy i czy mógł należeć do partyzantów - znaleziony na terenie walk NSZ.Średnica typowego kubka do herbaty, głęboki na jakieś 6cm.
Hebda Napisano 22 Kwiecień 2010 Napisano 22 Kwiecień 2010 blaszki pochodzą z puszekkonserw"z ruska amunicja karabinową...mogą mieć różna kształty,raz trafiłem nawet 5ramienną gwiazdę wyciętą z tej blachy,widać kacapą się nudziło,pełno tych blaszek sie wala po ru8skich stanowiskachhttp://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum23/2008_11210007.jpghttp://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum16/obraz_067.jpg
pawel888 Napisano 22 Kwiecień 2010 Napisano 22 Kwiecień 2010 Kubek, hmm wychodzi tego bardzo dużo na radzieckich pozycjach. Kiedyś słyszałem że to osłona na coś, ile w tym prawdy? Nie wiem. Może ktoś będzie wiedział.<pozdro
sebo_sek Napisano 21 Kwiecień 2010 Autor Napisano 21 Kwiecień 2010 naprawdę nikt nie jest w stanie pomóc?
grinch20 Napisano 21 Kwiecień 2010 Napisano 21 Kwiecień 2010 to nie jest okucie ale kawałek zapalnika
sebo_sek Napisano 21 Kwiecień 2010 Autor Napisano 21 Kwiecień 2010 Witam,mam kilka pytań. Po pierwsze kubek - czy jest wojskowy i czy mógł należeć do partyzantów - znaleziony na terenie walk NSZ.Średnica typowego kubka do herbaty, głęboki na jakieś 6cm.
sebo_sek Napisano 21 Kwiecień 2010 Autor Napisano 21 Kwiecień 2010 wygląda na okucie od czegoś - znaleziony w miejscu walk pierwszowojennych, mosiężny. kubek plasteliny z drugiej fotki ma ok 7cm średnicy
sebo_sek Napisano 21 Kwiecień 2010 Autor Napisano 21 Kwiecień 2010 interesuje mnie ta rurka. Nieco dłuższa od mausera, mosiężno aluminiowa. Znaleziona przy mozliwym leju po granacie.
sebo_sek Napisano 21 Kwiecień 2010 Autor Napisano 21 Kwiecień 2010 I na koniec blaszki. Już je znajdowałem pojedynczo, ale przy ostatnim wypadzie wyłaziły na kilogramy przy rosyjskich okopach. Zawsze je znajdowałem przy umocnieniach, ale sądziłem że to jakieś śmiecie. Teraz mnie to zaciekawiło. ok 4x4cm Żadnych bić
Pytanie
sebo_sek
Witam,
mam kilka pytań. Po pierwsze kubek - czy jest wojskowy i czy mógł należeć do partyzantów - znaleziony na terenie walk NSZ.
Średnica typowego kubka do herbaty, głęboki na jakieś 6cm.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.