dv6000 Napisano 11 Kwiecień 2010 Autor Napisano 11 Kwiecień 2010 Czy ktoś jeszcze posiada tą piszczałkę i co nią wyciągacie no i co o niej sądzicie. Jak dla mnie to niezły sprzęt ale dość czuły no i bez dyskryminacji, ale wyciągam nim głównie militarkę, jest naprawdę dobry na nią.
arkos345 Napisano 17 Kwiecień 2010 Napisano 17 Kwiecień 2010 Ja mam zamiar kupić Trapera i właśnie chciałem się dowiedzieć, czy na budżet do 700 zł jest coś lepszego. Czytałem wiele opinii o tym że Traper jest na taki budżet jak najlepszy ale niech wypowiedzą się ci, którzy mają ten wykrywacz.
policemayster Napisano 17 Kwiecień 2010 Napisano 17 Kwiecień 2010 800 zł? Wylicytowalem smetka za 520 zł, na wiosne bylo ich troche na alle****, obecnie nie ma ale poluj, mozna kupic za 650 spokojnie. O sprzecie sie nie wypowiadam bo jeszcze mi nie przyszedl, jest duzo na tym forum na jego temat.
Ejo Napisano 17 Kwiecień 2010 Napisano 17 Kwiecień 2010 Na militarke ok. Problem z nim taki, że nie ma dyskryminacji. Czasami można się nakopać różnych śmieci. Ja mam Midasa od Sapera i sprawuje się całkiem całkiem. Na pierwszy wykrywacz można go polecić. Nie jest trudny w obsłudzePozdrawiamEjo
policemayster Napisano 17 Kwiecień 2010 Napisano 17 Kwiecień 2010 Panie Ejo, smetek posiada dyskryminacje:http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=664742#985105
arkos345 Napisano 18 Kwiecień 2010 Napisano 18 Kwiecień 2010 Ale w czym jest lepszy Smętek od Trapera?
arkos345 Napisano 18 Kwiecień 2010 Napisano 18 Kwiecień 2010 A smętek na taki sam zasięg jak Traper??
Szumsk Napisano 18 Kwiecień 2010 Napisano 18 Kwiecień 2010 Smętek ma lepszy zasięg i ma dyskryminację. Trapery to jedna wielka lipa
arkos345 Napisano 20 Kwiecień 2010 Napisano 20 Kwiecień 2010 Ale Traper jest zasilany na akumulator żelowy, przez co jest że tak powiem do używania przez dłuższy czas bez potrzeby ciągłego zmieniania baterii. A Smętek na baterie więc...
maniutek1 Napisano 20 Kwiecień 2010 Napisano 20 Kwiecień 2010 Witam. naPo pierwsze: o Smętku napisano już prawie wszystko. Wystarczy poczytać.Po drugie: komplet baterii w Smętku wystarczy na baaardzo długo. W zależności od częstości i długości poszukiwań, nawet do kilku miesięcy.Po trzecie: wykrywacze PI są bardzo prądożerne. Taki akumulatorek żelowy wystarczy na jeden dłuższy wypad. A jak padnie w trakcie wykopków to co zrobisz w lesie?Po czwarte: teoretycznie,dobrze zrobiony wykrywacz PI przy porównywalnych z wykrywaczem statycznym (Smętek) cewkach, powinien mieć zasięg nieco większy.Po piąte: dyskryminacja, choć szczątkowa, w Smętku jest. W dostępnych na polskim rynku wykrywaczach PI nie ma. Przynajmiej choć w połowie tak skutecznej jak w Smętku (czyli bardzo słaba).Jest jeszcze wiele takich różnic, nie chce mi się pisać. To powinno wystarczyć...
pawel888 Napisano 20 Kwiecień 2010 Napisano 20 Kwiecień 2010 Pisząc dyskryminacja w smętku co macie na myśli bo czegoś nie rozumiem. Co wg was jest nie tak?A baterie dobrej firmy starczają przy częstym chodzeniu na pół roku więc nie jest źle. <pozdro
Hebda Napisano 20 Kwiecień 2010 Napisano 20 Kwiecień 2010 muszę się zgodzić z przedstawicielem handlowym hs'a"czyli Pawłem:)baterię starczają faktycznie na długo,PI faktycznie żrą zasilanie,śmigałem na 3różnych PI w tym jabel i komplet baterii starczał na 3-5wypadów po jakieś 3godziny.potem lipa:/W smętku nie pamiętam kiedy kupiłem komplet,działa bez zarzutu.Dyskryminacja w smętku jest:podkręcając ją odrzucamy wykrywalność coraz większych przedmiotów stal/żelazo przy niezmiennej wykrywalności kolorku(łopatologicznie czasem trza:))Ja mam dyskryminacje na 3",nie pamiętam kiedy wykopałem gwoździa czy odłamek mniejszy niż paczka fajek a łuski,miedziane pierścionki i moniaku się trafiają cały czas:)Choć musze przyznać że nim Paweł pokazał mi odpowiednie ustawienie z dyskryminacją to dalej łaziłem jak z jablem i kopałem każdy drut i pinezke:)Co do zasięgu,,eh,potęga!i dołypo cycki":)
Ejo Napisano 22 Kwiecień 2010 Napisano 22 Kwiecień 2010 Panie policemayster pisałem o wykrywaczu Traper :)pozdrawiamEjo
Thomson. Napisano 22 Kwiecień 2010 Napisano 22 Kwiecień 2010 Z tym chodzeniem przez pół roku na jednym kpl. baterii bym uważał. Po dłuższym czasie użytkowania można zauważyć spadek zasięgu na słabych bateriach. Pozdro
arkos345 Napisano 22 Kwiecień 2010 Napisano 22 Kwiecień 2010 Ale Smętek podobno ma słabą konstrukcję, słabą dyskryminację i łatwo psujące się przełączniki.
Thomson. Napisano 23 Kwiecień 2010 Napisano 23 Kwiecień 2010 Aktualnie używam właśnie hs 3 i Proximy.Z hs byłem bardzo zadowolony do momentu kiedy się nie popsuł...
Thomson. Napisano 23 Kwiecień 2010 Napisano 23 Kwiecień 2010 Po 3 miechach ale moj to chyba nie udany egzemplarz poprostu.
Hebda Napisano 23 Kwiecień 2010 Napisano 23 Kwiecień 2010 przełączniki można zmienić(mój hs ma 9lat jednak działa bez problemu)rurki się trochę wyślizgały i są luźne ale dla mnie może być nawet kij od szczoty:)tylko raz go lutowałem bo puścił lut na przewodzie koło głośnika..jak dla mnie sprzęt niezawodny:)pozdro
pawel888 Napisano 23 Kwiecień 2010 Napisano 23 Kwiecień 2010 Należy wspomnieć przy tym że naprawa wykrywacza Hs-3 nie jest żadnym problemem. Odbywa się od ręki, nigdy nie słyszałem aby producent robił jakieś problemy.Naprawdę rzetelny, uprzejmy producent. Nie wiem co masz na myśli pisząc słaba dyskryminacja", pytałem już wcześniej w innym temacie, nie uzyskałem odpowiedzi.Pytałem również producenta o przełączniki, problem był w złym użytkowaniu.Wady powstawały w wyniku za mocnegokręcenia", przełączania na siłę, użytkowania w ujemnej temperaturze. Wymianę przełączników można wykonać samemu, trwało to będzie nie dłużej niż 20minut. Kwestia konstrukcji, wiadomo że materiał się zużywa, jest to aluminium które się wyrabia.Nic nie jest wieczne.Poza tym wszystkim co napisałem jest jeszcze jeden plus w wykrywaczach produkowanych w tym momencie. Posiadają nowe przełączniki, które się nie zapiaszczają", konstrukcja jest poprawiona tzn rurka zachodzi na rurkę przez co wykrywacz jest sztywniejszy.Myślę że wyczerpujące są moje opinie dotyczące Smętka". Jeżeli ma ktoś jeszcze jakieś pytania proszę śmiało.<pozdro
arkos345 Napisano 24 Kwiecień 2010 Napisano 24 Kwiecień 2010 A czy słuchawki muszą być jakieś tam specjalne, czy wystarczą zwykłe?? I jakie ma wejście na słuchawki? Duży Jack czy Mały Jack??
Jagiellończyk Napisano 25 Kwiecień 2010 Napisano 25 Kwiecień 2010 Duży Jack. Mój ma 6 lat i jest bezawaryjny (jak do tej pory).
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.