wodzu_ Napisano 29 Listopad 2011 Share Napisano 29 Listopad 2011 Witaj szczepciu daj znać na priw my co sobote na jakiś wypad jedziemy bo w krakowie lipa stany straszne ,jak co to sie wybierzemy razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 29 Listopad 2011 Autor Share Napisano 29 Listopad 2011 Spoko wodzu, jak coś to się odezwę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 29 Listopad 2011 Autor Share Napisano 29 Listopad 2011 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 29 Listopad 2011 Autor Share Napisano 29 Listopad 2011 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 29 Listopad 2011 Autor Share Napisano 29 Listopad 2011 No dobra wiem że stan tych monet lichy, to może coś dla odmiany z grubszych kalibrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 29 Listopad 2011 Autor Share Napisano 29 Listopad 2011 Gość który mi ją dał myślał że na strychu leży jakaś rura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 29 Listopad 2011 Autor Share Napisano 29 Listopad 2011 Nie sugerujcie się tym zdjęciem bo źle przyłożyłem metr. Powinno być 88mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 29 Listopad 2011 Autor Share Napisano 29 Listopad 2011 No i znowu monety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 29 Listopad 2011 Autor Share Napisano 29 Listopad 2011 Ołowiane ale co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 29 Listopad 2011 Autor Share Napisano 29 Listopad 2011 Też ołów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 29 Listopad 2011 Autor Share Napisano 29 Listopad 2011 A to, to tak 50m w prawo 50m w lewo od okopów C.K.Reszta jutro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 30 Listopad 2011 Autor Share Napisano 30 Listopad 2011 Pomęczę was jeszcze tymi monetami ale już za chwilę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 30 Listopad 2011 Autor Share Napisano 30 Listopad 2011 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 30 Listopad 2011 Autor Share Napisano 30 Listopad 2011 Macie jakąś stronę do czeskich monet? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 30 Listopad 2011 Autor Share Napisano 30 Listopad 2011 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 30 Listopad 2011 Autor Share Napisano 30 Listopad 2011 Tym razem Carskie okopy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 30 Listopad 2011 Autor Share Napisano 30 Listopad 2011 Plomba na fragmencie konserwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snajper-s1 Napisano 30 Listopad 2011 Share Napisano 30 Listopad 2011 Manierki ładne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 30 Listopad 2011 Autor Share Napisano 30 Listopad 2011 Wszystkie z jednego dołka a miedzy nimi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 2 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2011 Taka odznaka pułkowa. Nie jest ona moja, chociaż z mojego dołka. Zapytacie dlaczego? Zaraz Wam o tym napiszę. http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=694761#1326608 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepciu Napisano 2 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2011 Pewnego razu wybraliśmy się z kumplem na takie małe szukano. Celem naszej eksploracji było miejsce, gdzie starli się ze sobą Prusacy z Rosjanami. Widać, że przeszukane, bo dołki wszędzie, ale sami wiecie - człowiek żyje nadzieją: A nóż coś wyskoczy?Spacerujemy po lesie wzdłuż ciągnących się okopów, ale niestety rewelki nie ma. Oprócz łusek i kulek szrapnelowych totalna kicha. Nasz marsz zakończył się na skraju lasu, obok którego rozpościerało się zaorane pole. W oddali zobaczyliśmy domek. - Sprawdzimy to pole, bo te okopy dziwnie się urywają w tym lesie?- zapytałem kompana.Ledwo weszliśmy na nie, a tu konkretne sygnaliki. A to Hz wyskoczył, a to jakieś guziki. Wszystko byłoby ok., gdyby nie ten pobliski dom (dosłownie 100 – 150 m od nas). Odezwało się tam dwóch strażników. Jeden na łańcuchu, a drugi wolno biegający kundel. Ten mały wybiegł z obejścia, stanął w połowie drogi między nami a gospodarstwem... Był gotowy polec w obronie swojego terenu!- Zaraz pobudzi wszystkich (była 6. 30 rano) i ktoś nas tu widłami poczęstuje - odezwałem się ponuro, bo miejsce było ciekawe.Zrobiłem nawrót w tył i z powrotem w stronę lasu. Wtedy właśnie złapałem sygnał. Taki rozmyty raz w plusie raz w minusie. Zerknąłem na wyświetlacz. Wychodziło, że to jakiś metal, tylko większy, bo dyskryminacja w Argo go przepuściła. Pomyślałem sobie, a kopnę jeszcze ten i zmywamy się z tego pola. Kopnąłem dołek na jednego sztycha a tu nic. Sygnał jakby trochę mocniejszy, ale efektów żadnych. Wołam kumpla, co by pomógł dołek rozkopać, bo szykuje się głębsze kopanko. Pośpiech wskazany, bo ktoś zaraz nas może pogonić. Dwie łopaty - to nie jedna. Tak na głębokości 80 cm pokazał się pierwszy, potem drugi i trzeci, i czwarty. - Ty farciarzu! - usłyszałem słowa kompana, gdy wyciągałem ostatni bagnet.Jeszcze tylko wykrywka do dołka, czy czysto? Tak byłem farciarzem. Cieszyłem się jak małe dziecko! No, bo przecież niecodziennie trafia się cztery bagnety w jednym dołku.- Dobra zawalamy ten dół, bo mnie te psy do szału doprowadzą - rzekł kumpel. Zasypywanie to już radość, gdy się ma taki skarb.- Dobra, pakuj je do plecaka. Ja to skończę i znikamy. Ledwo się obróciłem, jeszcze bagnetów nie zdążyłem schować, gdy kumpel krzyczy:- Patrz, co z ziemią żeśmy wykopali!W ręce trzymał ją! I tak to ja stałem się właścicielem bagnetów, a kumpel odznaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebahol Napisano 2 Grudzień 2011 Share Napisano 2 Grudzień 2011 Ładne znalezisko.Możecie troszkę odczekac z parę dni i spytac się o pozwolenie na łazenie i uniknac wideł:)Kto wie co tam na poletku czeka.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.