br-en Napisano 3 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2010 Tydzień temu dorobiłem się swojej pierwszej piszczałki i trochę z nią pobiegałem. Wyszło mi kilka monetek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
br-en Napisano 3 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2010 kilka boratynek i jeden srebrny półgrosz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
br-en Napisano 3 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2010 dwa guziczki w niezłym stanie jakaś obrączka plomba i jeszcze jeden guziczek ale kiepski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bandera4 Napisano 3 Kwiecień 2010 Share Napisano 3 Kwiecień 2010 Witaj,jak na pierwszy tydzień to super, gratuluję ciekawego miejsca,życzę dalszych ciekawych odkryć,pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Le Chiffre Napisano 3 Kwiecień 2010 Share Napisano 3 Kwiecień 2010 czy moneta w prawym górnym rogu jest z obydwu stron czysta"? Zaciekawiłem się tym, ponieważ niedawno podobną znalazłem na jednym z pól. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
br-en Napisano 3 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2010 klamerka , jakaś ozdoba z mosiądzu osadzona w ołowianej płytce, jakiś kapsel i kule ołowiane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
br-en Napisano 3 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2010 Jakas blaszka i naparstek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
br-en Napisano 3 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2010 Tak le chiffre na tej monecie w prawym gornym rogu nie ma zadnych czytelnych sladow jest gladka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki1939 Napisano 3 Kwiecień 2010 Share Napisano 3 Kwiecień 2010 znaleziska fajne ale nie pucuj"tak na ostro"jak tego grosza z patyną wyglądałby ciekawiej--zdrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
br-en Napisano 3 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2010 Tak wyglada carski guziczek z tyłu wykonany został w Warszawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjut Napisano 3 Kwiecień 2010 Share Napisano 3 Kwiecień 2010 No Br-en, gratki :) I byle do czwartku, wtedy pokażemy co wykopaliśmy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
br-en Napisano 3 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2010 Car Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
br-en Napisano 3 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2010 klamerka i guziczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
br-en Napisano 3 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2010 klamerka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
br-en Napisano 3 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2010 plomba i ozdoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
br-en Napisano 4 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2010 Wszystkie fanty pochodzą z jednego niewielkiego kawałka łaki gdzie według własciciela gruntu miała znajdować się karczma w XVIII i XIX w. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomala_kikol Napisano 4 Kwiecień 2010 Share Napisano 4 Kwiecień 2010 Br-en oby tak dalej:D. W czwartek damy czadu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NIRVANA26 Napisano 4 Kwiecień 2010 Share Napisano 4 Kwiecień 2010 Pierwszy tydzień i już tyle fantów?!?!! Świetną miejscówkę trafiłeś. Tylko pogratulować. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
br-en Napisano 4 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2010 troche leprze zdjęcie plomby i mosiężnej ozdoby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
br-en Napisano 4 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2010 Przekopałem tylko kawałek łaki na której według właściciela znajdowała się stara karczma prawdopodobnie w XVIII i XIX w. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krank Napisano 4 Kwiecień 2010 Share Napisano 4 Kwiecień 2010 fajne gratki pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
br-en Napisano 4 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2010 Trafiła mi się jeszcze taka blaszka z dziwnym ornamentem nie wiem zupełnie co to może być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 4 Kwiecień 2010 Share Napisano 4 Kwiecień 2010 polecam przeczytać :http://odkrywca.pl/zanim-dodasz-temat-przeczytaj-nowe-info,660573.html#660573-pozdro- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjut Napisano 4 Kwiecień 2010 Share Napisano 4 Kwiecień 2010 Sztuka okopowa. Pytanie co to w całości było. Dobrze K że lepszej piszczałki nie kupiłeś bo byś nie nadążył wstawiać fantów :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
br-en Napisano 5 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 5 Kwiecień 2010 Dzisiaj wyskoczyłem na chwile i udało mi się trafić dwie monetki pierwsza dwie kopiejki a druga boratynka ale tym razem koronna oraz jakiś guziczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.