Surkan Boris Posted April 3, 2010 Author Posted April 3, 2010 Dziś znalazłem stary miedziany garnek . jest on zapewne przedwojennym nabytkiem mojego pradziadka. Mam pytanie co oznaczają Bicia na rączce duże H.B i 1
krank Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 według mnie jest to garnek producenta o nazwie HOFFBURG która do dnia dzisiejszego produkuje garnki itd... oczywiście mogę się mylić... pozdrawiam
dudzin Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Moim zdaniem nie są to oznaczenia producenta, te z reguły były zdecydowanie mniejsze i umieszczane na denku. Jak dla mnie są to oznaczenia jakiegoś oddziału, na wyposażeniu którego kuchni się znajdował. Primo dość duże, secundo w najbardziej widocznym miejscu, tertio numer 1, itd, Choć równie dobrze mogę się mylić.
Surkan Boris Posted April 4, 2010 Author Posted April 4, 2010 tez bym się skłaniał do tej opcji . Bicia są na górnej cześć uchwytu tz (tej widocznej )Jeśli wojskowa to jakiej Armii ?? Rosja ?
krank Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 a tego to już nie wiem kiedy ona powstała trzeba by było szukać gdzieś na necie pozdrawiam
Surkan Boris Posted April 3, 2010 Author Posted April 3, 2010 proszę o t5eż o inne opinie . albo inf o tej firmie. jeśli jest to nowa firma to raczej skreślił bym tą możliwość pra dziadek nie żyje od 1934 roku .
krank Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 HOFFBURG jest bardzo cenioną firmą garnków,może twój garnek jest jednym z pierwszych wyrobów tej firmy,ale to są tylko moje przypuszczenia...
Surkan Boris Posted April 3, 2010 Author Posted April 3, 2010 Dziś znalazłem stary miedziany garnek . jest on zapewne przedwojennym nabytkiem mojego pradziadka. Mam pytanie co oznaczają Bicia na rączce duże H.B i 1
adrian950 Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 H.B oznacza albo jakas fabryke ale bardziej wydaje mi sie ze model jakiegos helmu ale cos dokladniejszego to ci nie powiem:)
Question
Surkan Boris
Dziś znalazłem stary miedziany garnek . jest on zapewne przedwojennym nabytkiem mojego pradziadka. Mam pytanie co oznaczają Bicia na rączce duże H.B i 1
11 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.