gofri Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 Witam wszystkich.Mam pytanie odnosnie zakupu nowego sprzetu tj.zastanawiam się nad kupnem f75 lecz nie wiem czy lepszym wyjciem jest tańszy T2.obecnie miałem do czynienia z f4.Prosze o porady
Pablo.wpl Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 t2 nie miałem w ręku ale f75 jak dla mnie jest bardzo dobry, są oczywiście leprze ale ceny... polecam f
gofri Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 Lepsze np.minelab expl.SE.? bo nad nim sie tez zastanawiałem .Kolega z takim chodzi,lecz wydaje mi sie że lepiej chodzić z dwoma różnymi.Wracając do T2 .Słyszałem że skierowany jest bardziej na rynek europy,a f75 typowo pod fanty USA .
VanWorden Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Pytanie na co ma być stosowany? Jeśli wyłącznie na drobnicę, to T2 w zupełności wystarczy i nie ma co przepłacać. Jeśli ma być bardziej uniwersalny" to F75, choć na militarkę i tak można kupić coś lepszego.PozdrawiamVW
festung. Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 VanWorden co Ty byś kupił na militarkę?Pytam bo sam czegoś szukam.
gofri Posted April 2, 2010 Author Posted April 2, 2010 Chodzi mi o drobnice i milit.Słyszałem że t2 jest robiony z mylą o rynku europejskim a f75 o USA
Lipek Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Mam F75 od czasu, kiedy tylko pojawiły się w Polsce. Szukam zarówno militarki, jak i monet. Z militariów znalazłem F75 kilka hełmów, ok 15 klamer pierwszowojennych, kilka nieśmiertelników, mase bagnetów, łusek różnych kalibrów i innego dobra. Czasami wykopywałem fanty z takich głębokości, że sam nie mogłem w to uwierzyć.Co do kolorku, to F75 to prawdziwy kombajn. Praktycznie zawsze mam najwięcej w kieszeni, pomimo że koledzy chodzą z różnymi wersjami Tesoro, czyli sprzętem typowo na drobnicę.Ja szczerze poleciłbym F75, tylko nigdy nie dałbym za niego tyle, ile aktualnie chce Wiking :)
VanWorden Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 gofri - Jeśli i drobnica i militarka, to z tych dwóch musisz wybrać F75 tylko dlatego, że ma on tryb statyczny. Jednak statyk nie jest super mocną stroną F75 i osobiscie wolałbym XLT czy MXT. Nie tylko będą bardziej stabilne i skuteczne, ale również o wiele solidniej wykonane i praktyczniejsze, z pełnymi sondami, zamiast chwytającej wszystkie krzaki w lesie sondy-pająk;-) Zgadzam się natomiast, że F75 to tygrys na drobnicę, ale tylko gdy nauczymy się z nim chodzić na nieco trudniejszych trybach jak np. JE. W przeciwnym wypadku jego potencjał jest niewykorzystany i tu T2 będzie miał przewagę.PozdrawiamVW
gofri Posted April 3, 2010 Author Posted April 3, 2010 Diękuję wam wszystkim za porady jednakże też uważam że F75 jest trochę za drogi a poza tym i tak go w Vikingu nie mają od ręki,i niewiadomo kiedy będzie.Może cos innego?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.