gofri Napisano 2 Kwiecień 2010 Autor Napisano 2 Kwiecień 2010 Witam wszystkich.Mam pytanie odnosnie zakupu nowego sprzetu tj.zastanawiam się nad kupnem f75 lecz nie wiem czy lepszym wyjciem jest tańszy T2.obecnie miałem do czynienia z f4.Prosze o porady
Pablo.wpl Napisano 2 Kwiecień 2010 Napisano 2 Kwiecień 2010 t2 nie miałem w ręku ale f75 jak dla mnie jest bardzo dobry, są oczywiście leprze ale ceny... polecam f
gofri Napisano 2 Kwiecień 2010 Autor Napisano 2 Kwiecień 2010 Lepsze np.minelab expl.SE.? bo nad nim sie tez zastanawiałem .Kolega z takim chodzi,lecz wydaje mi sie że lepiej chodzić z dwoma różnymi.Wracając do T2 .Słyszałem że skierowany jest bardziej na rynek europy,a f75 typowo pod fanty USA .
maxim026 Napisano 2 Kwiecień 2010 Napisano 2 Kwiecień 2010 dzięn dobry. napewno F75 tyle i tylko tyle
VanWorden Napisano 2 Kwiecień 2010 Napisano 2 Kwiecień 2010 Pytanie na co ma być stosowany? Jeśli wyłącznie na drobnicę, to T2 w zupełności wystarczy i nie ma co przepłacać. Jeśli ma być bardziej uniwersalny" to F75, choć na militarkę i tak można kupić coś lepszego.PozdrawiamVW
festung. Napisano 2 Kwiecień 2010 Napisano 2 Kwiecień 2010 VanWorden co Ty byś kupił na militarkę?Pytam bo sam czegoś szukam.
gofri Napisano 2 Kwiecień 2010 Autor Napisano 2 Kwiecień 2010 Chodzi mi o drobnice i milit.Słyszałem że t2 jest robiony z mylą o rynku europejskim a f75 o USA
Lipek Napisano 2 Kwiecień 2010 Napisano 2 Kwiecień 2010 Mam F75 od czasu, kiedy tylko pojawiły się w Polsce. Szukam zarówno militarki, jak i monet. Z militariów znalazłem F75 kilka hełmów, ok 15 klamer pierwszowojennych, kilka nieśmiertelników, mase bagnetów, łusek różnych kalibrów i innego dobra. Czasami wykopywałem fanty z takich głębokości, że sam nie mogłem w to uwierzyć.Co do kolorku, to F75 to prawdziwy kombajn. Praktycznie zawsze mam najwięcej w kieszeni, pomimo że koledzy chodzą z różnymi wersjami Tesoro, czyli sprzętem typowo na drobnicę.Ja szczerze poleciłbym F75, tylko nigdy nie dałbym za niego tyle, ile aktualnie chce Wiking :)
maxim026 Napisano 3 Kwiecień 2010 Napisano 3 Kwiecień 2010 lipek z jakiego regionu kraju jesteś??????????
VanWorden Napisano 3 Kwiecień 2010 Napisano 3 Kwiecień 2010 gofri - Jeśli i drobnica i militarka, to z tych dwóch musisz wybrać F75 tylko dlatego, że ma on tryb statyczny. Jednak statyk nie jest super mocną stroną F75 i osobiscie wolałbym XLT czy MXT. Nie tylko będą bardziej stabilne i skuteczne, ale również o wiele solidniej wykonane i praktyczniejsze, z pełnymi sondami, zamiast chwytającej wszystkie krzaki w lesie sondy-pająk;-) Zgadzam się natomiast, że F75 to tygrys na drobnicę, ale tylko gdy nauczymy się z nim chodzić na nieco trudniejszych trybach jak np. JE. W przeciwnym wypadku jego potencjał jest niewykorzystany i tu T2 będzie miał przewagę.PozdrawiamVW
gofri Napisano 3 Kwiecień 2010 Autor Napisano 3 Kwiecień 2010 Diękuję wam wszystkim za porady jednakże też uważam że F75 jest trochę za drogi a poza tym i tak go w Vikingu nie mają od ręki,i niewiadomo kiedy będzie.Może cos innego?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.