Skocz do zawartości

pierwszy wykyrwaz-opinia ekspertów

danielka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam Wszystkich. Mam 17 lat i chce dopiero zacząć swoją przygodę z szukaniem skarbów:). chce kupić wykrywacz za 1000zł główne miałby być na kolorki ale dobrze by było żeby z militarka radził sobie niezłe. Zastanawiam się nad ace 250. czy to dobry wybór?? czy jest może jakaś lepsza alternatywa?? to będzie mój pierwszy wykrywacz lecz chce żeby nie był on już tylko zabawką" lecz czyms co może znaleźć coś ciekawego:) Bardzo proszę Was o opinie.
Napisano
jeżeli chodzi o przedział cenowy to kanarek na pewno będzie najlepszym wyborem na kolor, osobiście nie mam go ale widzę po kolegach że nie narzekają na niego, bawiłem się nim i jest w porządku w swojej klasie.

Pozdro
Napisano
przepraszam za te pytanie ale muszę je zadać bo już sam się w tym pogubiłem.. do metalów kolorowych zaliczmy również złoto i srebro??
Napisano
Spytaj kolegów, jaki jest zasięg maksymalny ACE to będziesz wiedział, czy jest dobry na militarkę. Wiadomo też, że wszystkie okopy w Polsce są już dawno wyczyszczone z płytkich zakopów.
Napisano
kolega armand ma jak zwykle swój jedyny i ulubiony wykrywacz który zapewne ci poleci jeśli jednak chodzi Ci o kolorową drobnicę to ace250 jest jak najbardziej odpowiedni skomplikowany też nie jest więc kłopotów Ci nie przysporzy
Napisano
Ace jest chyba najlepszym wyborem w tym przedziale cenowym. Ja chodzę z nim od niedawna i jest ok. Jeśli nie masz większej kasy na naprawdę wypasiony sprzęt, to nie kombinuj tylko bierz Ace. Pozdro
Napisano
Za 1000zł to trafisz uzywanego fishera f4 z cewka typu DD, ktory zrobi miazge z ACE:) Masz jeszcze np rutusa solarisa albo ultre II, minelab musketeer advantage itd.

Pozdrawiam!
Napisano
Tak, nie chodzi mi tylko o zasgiegi (napewna sa wieksze, nie boje sie o wynik), ale i np. identyfikacja numeryczna, a nie tylko kilkanascie kwadracikow, no i cewka... w ace masz standardowo 9 koncentryke, a w fisherze 11" calowa typu DD (jesli nie wiesz jaka jest roznica miedzy 2D a koncentryczna, to polecam sobie gdzies poszukac, ogolnie to wieksza objetosc ziemi jest przeszukiwana za jednym ruchem cewki), no i wydaje sie ze chyba jest lzejsza niz w ace (prawie sama zywica). Na korzysc ace przemawia... cena i zasialnie (4xAA), podczas gdy f4 to chyba 2x9v (najlepiej zainwestowac w accu). Ale jesli masz na wydanie te 1000 to smialo. Proxime ciezko bedzie kupic za taka kwote.

Pozdrawiam!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie