szczurek_1979 Napisano 29 Marzec 2010 Autor Share Napisano 29 Marzec 2010 mój pierwszy wypad... podwójna dawka środków przeciwbólowych (po świętach czeka mnie operacja na kręgosłup) i w teren... nie mogłem wytrzymać ;-) a oto owoce 5 godzinnego śmigania po okopach z I w św... Z opowieści dziadka niby to mają być okopy austriackie ale po kolei :-)to co na zdjęciu siedziało w ziemi na głębokości ok 120-130 cm (moja salamandra pokazała że potrafi), nie wiem co to jest, za chwilkę wystawię na ID... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 29 Marzec 2010 Autor Share Napisano 29 Marzec 2010 z bliska... kształtem przypomina saperkę ale za delikatne... w sumie w jednym miejscu leżało tego ok 10 szt ale niestety za długo leżało w ziemi i część rozsypała mi się w rękach po wyjęciu z dołka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 29 Marzec 2010 Autor Share Napisano 29 Marzec 2010 a ten niezbędnik z tego samego dołka, chyba stalowy ;-) chcę go po próbować autolizą, może wyjdą jakieś bicia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 29 Marzec 2010 Autor Share Napisano 29 Marzec 2010 druga strona... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 29 Marzec 2010 Autor Share Napisano 29 Marzec 2010 a to chyba manlicher, ciekawe bicia, zdjęcie robione tel w lesie także nie wiem czy dość ostre ale ciekawe bicia, data 1904 i o ile dobrze pamiętam rzymskie VII i jakiś takiś dziwny znaczek... oczywiście przedmiot został w lesie... w dołeczku... DURA LEX SED LEX :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 29 Marzec 2010 Autor Share Napisano 29 Marzec 2010 ta też niestety została w lesie... chyba też manlicher... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 29 Marzec 2010 Autor Share Napisano 29 Marzec 2010 a te guziczki to leżały od siebie ko.50 cm ten z lewej to zapewne kalesoniak, a ten z prawej gładki brak sygnatur z drugiej strony... czyba że po oliwce wyjdą ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 29 Marzec 2010 Autor Share Napisano 29 Marzec 2010 druga strona guziczków... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 29 Marzec 2010 Autor Share Napisano 29 Marzec 2010 to z lewej to wiadomo... a to po prawej stronie to zapewne manlicher carcano... jeżeli się mylę to mnie poprawcie... niestety też zostało w lesie :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 29 Marzec 2010 Autor Share Napisano 29 Marzec 2010 tak jak wyżej z tą różnicą że tym razem po prawej stronie ładnie zachowany mosin, tępołukowy, bicia miał 1906 i te jakieś bukwy... niestety z rosyjskiego byłem noga ;-) oczywiście też został w lesie :-(( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 29 Marzec 2010 Autor Share Napisano 29 Marzec 2010 a to łuski myśliwskie... pionki, winchester i jakaś inna ale zagraniczna chyba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 29 Marzec 2010 Autor Share Napisano 29 Marzec 2010 powyższe łuski i pociski do nich, o ile dobrze pamiętam to chyba breneki ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 29 Marzec 2010 Autor Share Napisano 29 Marzec 2010 to po prawej stronie to był chyba jakiś uchwyt... też siedział dość głęboko... a gwozdki nie takie pospolite ;-) ręczna kowalska robota... ten z lewej to myślałem na początku jak wyjąłem go z ziemi że to ułamany czubek" bagnetu ale po bliższych oględzinach stwierdziłem że to chyba jednak gwóźdź... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 29 Marzec 2010 Autor Share Napisano 29 Marzec 2010 to właśnie ten niezbędnik i ten niby uchwyt... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 29 Marzec 2010 Autor Share Napisano 29 Marzec 2010 mam nadzieję że spodobały się Wam moje dzisiejsze skarby... Dołki po sobie zasypałem... wszystko wykopane w okolicy wsi Harasiuki, woj. podkarpackie... pozdroszczurek1979 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 29 Marzec 2010 Share Napisano 29 Marzec 2010 nieźle szczurek :)pozwolę sobie na mały OT :)myślę, że wszystko pójdzie OK, wrócisz do zdrowia i na Forum :)będę mocno ściskał kciuki... i jak tylko cię wypuszczą ze szpitala, daj znać - będziemy czekać na ciebie i kolejne twoje znaleziska :)będzie dobrze :)) duuuuuuużo zdrowa kolego :)-pozdro- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnLJA Napisano 30 Marzec 2010 Share Napisano 30 Marzec 2010 Gratuluję fantów szczurek, oby tak dalej.Pomyliłeś się trochę w identyfikacji nabojów, faktycznie są to naboje od Mannlichera ale nie jest to Carcano a austriacki Mannlicher 95. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 30 Marzec 2010 Share Napisano 30 Marzec 2010 przypominam iż nie jest to dział identyfikacji - szczurek napisał co wrzucił na ID i tam proszę pomagać.http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=668528#1036409-pozdro- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 30 Marzec 2010 Autor Share Napisano 30 Marzec 2010 zaraz jeszcze dorzucę fotki tych kulek" na ID bo szczerze powiedziawszy JohnJA trochę zbił mnie z tropu ;-)pozdroszczurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
garbaty Napisano 30 Marzec 2010 Share Napisano 30 Marzec 2010 szczurek_1979,niezly luzak z cieie,kilka dni przed operacja a dolki po 130cm kopiesz,respekt.Ja przed operacja to do kibelka czolganiem w najlepszym wypadku na czworaka,ale to juz historia,wszystko poszlo dobrze,czego i tobie zycze.Pozdrowionka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
antony89 Napisano 30 Marzec 2010 Share Napisano 30 Marzec 2010 Hoho będziesz miał szczęście w tym roku jak tyle znalazłeś!!!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 30 Marzec 2010 Autor Share Napisano 30 Marzec 2010 garbaty... ketonal forte 3szt i poprawiłem tramalem i podejrzewam że jak bym żubra łyknął to miałbym odlot zupełny... ;-) nie mogłem już w domu usiedzieć... nosiło mnie to się w końcu wybrałem :-)) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adolfinio96 Napisano 31 Marzec 2010 Share Napisano 31 Marzec 2010 Fajne wykopki . A to mój niedzielny fant . Pierwszy wypad na wykopki , drugi sygnał ( pierwszy łuska ) i to od razu takie szczęście ;) . pozdrawiam adolfinio96 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 31 Marzec 2010 Share Napisano 31 Marzec 2010 Kol.szczurek kolegi syn miał niedawno operację na tę samą przypadłość co Twoja.W Zamościu,wszystko poszło sprawnie i jest ok.Z Tobą będzie podobnie,trzymaj się dzielnie.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurek_1979 Napisano 1 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2010 dzisiaj jak pogoda pozwoli i jak mnie trochę bóle przejdą to jedziemy z kumplem po południu na wrześniowe pozycje WP... jak się coś trafi to się pochwalę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.