Skocz do zawartości

Moj pierwszy wypad w tym roku...

Rekomendowane odpowiedzi

mój pierwszy wypad... podwójna dawka środków przeciwbólowych (po świętach czeka mnie operacja na kręgosłup) i w teren... nie mogłem wytrzymać ;-) a oto owoce 5 godzinnego śmigania po okopach z I w św... Z opowieści dziadka niby to mają być okopy austriackie ale po kolei :-)

to co na zdjęciu siedziało w ziemi na głębokości ok 120-130 cm (moja salamandra pokazała że potrafi), nie wiem co to jest, za chwilkę wystawię na ID...

a to chyba manlicher, ciekawe bicia, zdjęcie robione tel w lesie także nie wiem czy dość ostre ale ciekawe bicia, data 1904 i o ile dobrze pamiętam rzymskie VII i jakiś takiś dziwny znaczek... oczywiście przedmiot został w lesie... w dołeczku... DURA LEX SED LEX :-(

to po prawej stronie to był chyba jakiś uchwyt... też siedział dość głęboko... a gwozdki nie takie pospolite ;-) ręczna kowalska robota... ten z lewej to myślałem na początku jak wyjąłem go z ziemi że to ułamany czubek" bagnetu ale po bliższych oględzinach stwierdziłem że to chyba jednak gwóźdź...

nieźle szczurek :)

pozwolę sobie na mały OT :)

myślę, że wszystko pójdzie OK, wrócisz do zdrowia i na Forum :)
będę mocno ściskał kciuki... i jak tylko cię wypuszczą ze szpitala, daj znać - będziemy czekać na ciebie i kolejne twoje znaleziska :)

będzie dobrze :)) duuuuuuużo zdrowa kolego :)

-pozdro-

szczurek_1979,niezly luzak z cieie,kilka dni przed operacja a dolki po 130cm kopiesz,respekt.Ja przed operacja to do kibelka czolganiem w najlepszym wypadku na czworaka,ale to juz historia,wszystko poszlo dobrze,czego i tobie zycze.
Pozdrowionka.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie