Skocz do zawartości
  • 0

Łyżeczka ze zdobieniami, złocona albo złota.

tomek112

Pytanie

Napisano

Znaleziona na zaoranym polu, waga niecałe 20 gramów, długość 15 cm. Mimo patyny na przetarciach widać złocenie albo jest to złoto. Proszę o pomoc w ustaleniu pochodzenia i daty produkcji.

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zachowałem się jak barbarzyńca i pilnikiem potraktowałem po waszych komentarzach, srebro to to nie jest bo żółciutkie, mosiądz też nie bo miękkie dosyć, czyżby robiono łyżeczki z miedzi?

Napisano

Witam! Ja również posiadam takie łyżeczki,również chciałbym się coś na ich temat dowiedzieć więcej. Wiem tylko,że pochodzą prawdopodobnie z zakładów Plewkiewicza i że mają wygrawerowany napis I.Szerman Warszawa" jest jeszcze coś ale nie jestem pewny co to za znaki,skróty. Wygląda to mniej więcej tak W.W.iSka" lub W.W.1Ska". Może orientuje się ktoś czy ma to jakąś wartość oprócz kolekcjonerskiej.

Napisano

Znaleziona na zaoranym polu, waga niecałe 20 gramów, długość 15 cm. Mimo patyny na przetarciach widać złocenie albo jest to złoto. Proszę o pomoc w ustaleniu pochodzenia i daty produkcji.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie