GeneralRemek Napisano 25 Kwiecień 2010 Napisano 25 Kwiecień 2010 Gotowe. Wiem że nie jest idealne, ale to moje pierwsze poważne" zdjęcie. Jedyne, co mnie denerwuje w tym programie to to, że często się zacina i trzeba co chwilę zapisywać.
GeneralRemek Napisano 25 Kwiecień 2010 Napisano 25 Kwiecień 2010 marszałek!Dzięki wolf za miłe słowa.
GeneralRemek Napisano 25 Kwiecień 2010 Napisano 25 Kwiecień 2010 Przykre, ale prawdziwe. Zawsze chciałem wiedzieć, jak to zdjęcie wygląda w kolorze. Ziemia trochę za jasna.
GeneralRemek Napisano 25 Kwiecień 2010 Napisano 25 Kwiecień 2010 Może wolf jeszcze to jakoś lepiej sklei. Mam nadzieję, że Ci się podoba Szumsk.
GeneralRemek Napisano 25 Kwiecień 2010 Napisano 25 Kwiecień 2010 wolf skąd bierzesz fotki? Po prostu w Googlach szukasz?
wolf13 Napisano 25 Kwiecień 2010 Autor Napisano 25 Kwiecień 2010 no ja was miałem się pytać skąd wy bierzecie ja tu wpisuje i szukam http://www.google.pl/images?um=1&hl=pl&lr=&tbs=isch:1&q=oddzia%C5%82y+niemieckie+w+afryce&sa=N&start=21&ndsp=21a ta fotka była robiona w najnowszy Photoshopie CS5
wolf13 Napisano 25 Kwiecień 2010 Autor Napisano 25 Kwiecień 2010 tu są bardzo fajne fotografie http://www.990px.pl/index.php/2009/08/31/70-rocznica-wybuchu-ii-wojny-swiatowej/
Erih Napisano 25 Kwiecień 2010 Napisano 25 Kwiecień 2010 Kol wolf13 , nie zajmuję się kolorowaniem" fotografii czarno-białych , a wyłącznie restauracją starych zdjęć. Natomiast przez moje ręce przechodzi właśnie bardzo dużo zdjęć z epoki", dlatego się czepiam" ;).Jeżeli chcesz zbliżyć się do efektu zdjęć barwnych wykonywanych w latach DWS lub wcześniejszych , to przespaceruj się do jakiegoś muzeum dysponującego zbiorem oryginałów. FOTOGRAFII a nie np druków . Przykładowo fotografie wykonywane przez Aliantów miały nasycone , ale spłaszczone w kierunku niebieskozielonego kolory . Mówi ci to coś ? Podejrzewam że nie- takie sprawy trudno się opisuje , ale widząc oryginał lub bardzo wierną reprodukcję od razu będziesz wiedział o co chodzi. Niestety o dobrą reprodukcję (tzn wierną) jest trudno, a w necie to w ogóle tragedia- wszystko się puszcza przez Fotoszopa , a w dodatku mało kto ma skalibrowany , stabilny monitor.
Hebda Napisano 25 Kwiecień 2010 Napisano 25 Kwiecień 2010 przepraszam z góry za oftopa,mam nadzieję że Mod nie usunie.Dziś skończyłem wcześniej prace więc trochę pospacerowałem nim poszedłem na piwko:)i wklejam fotki w tematyce dwóch kolorków kolegi wolfa:)na pierwszym widok obecny PASTy,niestety została przebudowana,a obok dokleili"jakieś inne paskudztwo:/
Hebda Napisano 25 Kwiecień 2010 Napisano 25 Kwiecień 2010 tutaj Rom"upamiętniony na ścianie zarządu ztm,koło bramy łączącej pl.bankowy i park saski(za budką monopolową)niestety wszędzie są łajzy co pobrudzż beznadziejnymi szlaczkami cośsensownego"tylko złapać i tłuc łbem o ściane..:)pozdro
GeneralRemek Napisano 26 Kwiecień 2010 Napisano 26 Kwiecień 2010 niektóre zdjęcia nie powinny być kolorowane...
wolf13 Napisano 26 Kwiecień 2010 Autor Napisano 26 Kwiecień 2010 tu są fajne fotki http://www.audiovis.nac.gov.pl/
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.