Skocz do zawartości

moje fotografie w kolorze

wolf13

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 216
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

no ja was miałem się pytać skąd wy bierzecie ja tu wpisuje i szukam
http://www.google.pl/images?um=1&hl=pl&lr=&tbs=isch:1&q=oddzia%C5%82y+niemieckie+w+afryce&sa=N&start=21&ndsp=21
a ta fotka była robiona w najnowszy Photoshopie CS5

Napisano
Kol wolf13 , nie zajmuję się kolorowaniem" fotografii czarno-białych , a wyłącznie restauracją starych zdjęć. Natomiast przez moje ręce przechodzi właśnie bardzo dużo zdjęć z epoki", dlatego się czepiam" ;).
Jeżeli chcesz zbliżyć się do efektu zdjęć barwnych wykonywanych w latach DWS lub wcześniejszych , to przespaceruj się do jakiegoś muzeum dysponującego zbiorem oryginałów. FOTOGRAFII a nie np druków . Przykładowo fotografie wykonywane przez Aliantów miały nasycone , ale spłaszczone w kierunku niebieskozielonego kolory . Mówi ci to coś ? Podejrzewam że nie- takie sprawy trudno się opisuje , ale widząc oryginał lub bardzo wierną reprodukcję od razu będziesz wiedział o co chodzi. Niestety o dobrą reprodukcję (tzn wierną) jest trudno, a w necie to w ogóle tragedia- wszystko się puszcza przez Fotoszopa , a w dodatku mało kto ma skalibrowany , stabilny monitor.
Napisano

przepraszam z góry za oftopa,mam nadzieję że Mod nie usunie.
Dziś skończyłem wcześniej prace więc trochę pospacerowałem nim poszedłem na piwko:)
i wklejam fotki w tematyce dwóch kolorków kolegi wolfa:)
na pierwszym widok obecny PASTy,niestety została przebudowana,a obok dokleili"jakieś inne paskudztwo:/

Napisano

tutaj Rom"upamiętniony na ścianie zarządu ztm,koło bramy łączącej pl.bankowy i park saski(za budką monopolową)
niestety wszędzie są łajzy co pobrudzż beznadziejnymi szlaczkami cośsensownego"
tylko złapać i tłuc łbem o ściane..
:)
pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie