Skocz do zawartości

StG-44 strzelanie

Rekomendowane odpowiedzi

Siema

Czy orientuje się ktoś czy w naszym kraju da się gdzieś LEGALNIE postrzelać ze szturma? Chodzi mi o jakieś miejsca typu strzelnice bądź imprezy. Samego karabinka oczywiście nie posiadam chodzi mi o ewentualne wypożyczenie na miejscu. Mam nadzieję że mnie nie zbrechacie ;) Podejrzewam że to raczej nie jest możliwe w Polsce no ale zapytać zawsze można.

Pozdro

Spróbuj zapytać na forum Allegro w dziale militaria, tam co jakiś czas pojawiają się takie posty że na legalu można popykać z różnych klamek, tylko nabój kości coś koło 3 zeta, może ci pomogą

Pozdrawiam

Czy użytkownik zabi mógłby przetłumaczyc na język polski co napisał?
Przeraża mnie używanie żargonu, pełnego śmieci języka na forum publicznym. według mnie jest to przejawem lekceważenia innych oraz kompletnym niedbalstwem w używaniu języka polskiego, jak również silenia się na manierę. A zastanowili się szanowni użytkownicy, że byc może prawidłowe posługiwanie się językiem polskim to wspólczesny przejaw patriotyzmu?

A możesz mi wskazać punkt w Regulaminie forum, który mówi że zabrania się posługiwania slangiem, żargonem? Zrobiłeś aferę jakbym nie wiadomo jak tutaj nabluzgał. Jeszcze raz specjalnie dla kolegi Dunczyka:

Spróbuj zapytać na forum Allegro w dziale militaria, tam co jakiś czas pojawiają się takie posty że legalnie można postrzelać z różnej broni, tylko nabój kosztuje coś koło 3 złotych polskich, może ci pomogą

Pozdrawiam

Poza tym nie uważam aby posługiwanie się slangiem, było sprzeczne z przejawem współczesnego patriotyzmu, rozumiem Duńczyk że nigdy nie powiedziałeś że pijesz browca, tylko zawsze mówisz że pijesz piwo?

nigdy nie pijam browca, jedynie piwo i to w doborowym towarzystwie (inaczej mi nie smakuje), i staram się nie mówic żargonem bo to przejaw niechlujstwa językowego, szczególnie w odniesieniu do mediów publicznie dostepnych. Nie mam zamiaru wskazywac żadnych punktów regulaminu, to jest forum prywatne, na którym moderator ma prawo stawiac piszącym wymagania. Nie podoba się nie zaglądaj, posługuj się żargonem na prawo i lewo byle nie tu.
Również pozdrawiam
A swoją drogą Twój post napisany poprawną polszczyzną na prawdę wygląda ładniej :)

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Dunczyk 13:09 26-03-2010

Dobrze Dunczyk, forum cenie bardzo i lubie tutaj zaglądać i nie chciałbym rezygnować, więc dostosuję się do tego co mówisz, i obiecuje Ci ze juz nie zobaczysz żadnego wpisu z mojej strony w którym bede poslugiwal sie zargonem, tak gwoli ścisłości aprawdę" piszę sie razem a nie osobno drogi Dunczyku;)

Pozdrawiam

Brawo! A jednak zwracasz uwagę na poprawną polszczyznę, rzeczywiście mój błąd
Duńczyk

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Dunczyk 18:06 26-03-2010

Spokojnie Panowie nie ma powodu do kłótni. Ja też używam slangu i nie uważam aby to świadczyło o jakimś niechlujstwie czy niedbalstwie ;) No ale ok wróćmy do tematu... Tak jak kolega Zabi napisał rzuciłem okiem na forum alledrogo i faktycznie są tam czasem posty odnośnie imprez na których można popykać z różnych fajnych zabawek typu mauser, mosin czy pepeszka, ba znalazłem gdzieś nawet info o możliwości strzelania z MP40 i garanda no ale o szturmach ani słowa niestety ;/ Faktem jest też że ceny amunicji są słone (ok 2,5 - 3zł nabój pistoletowy; 5-6zł karabinowy) czyli trzeba być naprawde kasiastym gościem jeżeli chce się popykać więcej niż kilka strzałów. Tak czy siak chyba nie ma co marzyć o choćby magazynku ze szturmika ;/ Przynajmniej na razie.

Pozdro

nie można dostać pozwolenia na kaliber powyżej 7,62? a to niby dlaczego? może są jakieś nowe przepisy, o których nie wiem? a swoją drogą w Polsce jest to broń mało popularna i stąd jej brak na strzelnicy...

Dzwoni księgowa do profesora Miodka i pyta:
- Przepraszam, czy zarachuje" to poprawna forma wypowiedzi?
Miodek na to:
- Wie pani, poprawna, ale lepiej byłoby powiedzieć panowie, proszę poczekać"

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie