Tauder Napisano 21 Marzec 2010 Autor Napisano 21 Marzec 2010 Jw.1.Gdzie szukać informacji na temat gdzie były dawniej zlokalizowane śmietniki ?2.Jak są oznaczana takie miejsca na starych mapach ?
cupek6 Napisano 22 Marzec 2010 Napisano 22 Marzec 2010 Może jestem mało oblatany w mapach , ale nigdy nie słyszałem , aby ktoś zaznaczał na mapie śmietniki ?!
Damian84 Napisano 22 Marzec 2010 Napisano 22 Marzec 2010 sam jestem ciekaw i dołączam się do pytania Taudera
tyfus Napisano 22 Marzec 2010 Napisano 22 Marzec 2010 na starych mapach nie zaznaczano śmietników - wystarczy logicznie pomyśleć - w jaki sposób ? przy każdym gospodarstwie czy przy każdej wsi ? jakby takie coś miałoby być nanoszone, to z mapy by się zrobił jeden wielki śmietnik.na współczesnych mapach są nanoszone tylko wysypiska śmieci (miejskie, gminne itp)-pozdro-
chemik3 Napisano 23 Marzec 2010 Napisano 23 Marzec 2010 Z własnych obserwacji zauważyłem że jeśli chodzi o takie wysypiska to raczej nic się nie zmieniło od kilkudziesięciu lat. Tam gdzie wyrzucają śmieci teraz to i wcześniej też tam wyrzucali.Tak jak piszą przedmówcy, nikt nie nanosił na mapę takich miejsc.pozdro
feld Napisano 24 Marzec 2010 Napisano 24 Marzec 2010 Ja najczesciej trafialem -w starych wyrobiskach ,skarpach blisko wiosek itp.
Swiety82 Napisano 24 Marzec 2010 Napisano 24 Marzec 2010 Jak wykrywacz zacznie piszczec jak opętany to możesz się spodziewać śmietnika. Tak jak Feldo mówi-skarpy, wyrobiska, ale najciekawsze to te zrobione przez nacierających Rosjan-wyrzucali z domów dobre rzeczy, często całe. Ja kiedys trafiłem taki pod jednym domem (ruinami) - wychodziły całe butelki, kapsle, figurka, inne rzeczy, nawet garnki (od biedy mógłby go używać-nawet prosty był :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.