przybos Napisano 25 Październik 2015 Share Napisano 25 Październik 2015 Przepraszam, jeżeli żle pomniejszyłem zdjecia. Jeżeli ktoś jest zainteresowany obejrzeniem zdjęć w większym formacie to mogę przesłać. Warunek jeden - otrzymam informację o ewentualnych odkrytych ciekawostkach.Publikacja za zgodą i podaniem żródła pochodzenia a przede wszystkim zatwierdzonym" tekstem. Zamieszczona fotografia to odcisk palca por. Józefa Białosia (fragment z zachowanego nieśmiertelnika mojego chorąży Józef Białoś -Armia austriacka,1915 r.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek01 Napisano 13 Listopad 2016 Share Napisano 13 Listopad 2016 Portret chorążego Robaszkiewicza z 68 PP" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobbik1 Napisano 22 Sierpień 2018 Share Napisano 22 Sierpień 2018 http://photos.app.goo.gl/Y73edcHdrhHcAfay7Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 14:26 22-08-2018 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobbik1 Napisano 22 Sierpień 2018 Share Napisano 22 Sierpień 2018 Mam jakby co tego więcej, po wujku który służył w 68pp a potem został przeniesiony do 3 pułku lotniczego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
totem4 Napisano 13 Wrzesień 2019 Share Napisano 13 Wrzesień 2019 Witam, mój dziadek w 1938 roku odbył ćwiczenia rezerwy w 68pp, następnie zmobilizowany do 68pp walczył z pułkiem nad Bzurą. 19 września wzięty do niewoli pod Skierniewicami. Niski numer jeniecki(dziwne)493. Był kapralem, dowódcą drużyny. Poszukuję informacji o nim w literaturze bo w CAW z września nic nie mają. Maksymilian Wendlandt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.