Skocz do zawartości
  • 0

herb na porcelanie

dawidlubsko

Pytanie

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
w pierwszej chwili myślałem , że jest to porcelanowy herb przyklejany na karetę . Ale potem naszły mnie wątpliwości i nie mam pojęcia co to jest. Dlatego prośba do bardziej doświadczonych kolegów o pomoc.
Napisano

To jest tzwn cyrkiel i stanowi godło korporacji akademickiej,cały przedmiot sądzę jest związany z burszowsko-korporanckimi klimatami.

Napisano
Barwny herb to herb korporacji,w niemczech takich związków uczelnianych było mnóstwo z dokładnym określeniem nazwy będzie problem.Można spróbować dokładnie odczytać maksymę z herbu i szukać w sieci.
Napisano
być może . Ja przypuszczam , że tył to wizytówka autora pracy czyli namalowanych herbów . Znak firmowy jak na porcelanie tylko w tym przypadku nie ma chyba produkcji seryjnej tylko jedno , może kilka sztuk . to takie moje gdybanie :)
Napisano
maksyma z herbu wpisywana w google nie daje rezultatu . słownik łacińsko polski też nie odpowiada . Musiałby się wypowiedzieć znawca herbów czy to jakaś wysoko urodzeni ....
Napisano

Jest to Corps Agronomia Hallensis z Göttingen(Getynga Niemcy)I ich herb.Trochę zmieniony z upływem czasu,ale używany nadal do dziś

Napisano
Bardzo dziekuje . Abcd - faktycznie korporacja . Kolega Dysan11 odnalazł stronkę - dziekuje za pomoc . Nurtuje mnie jeszcze coś - ten porcelanowy znak nie ma zawieszki ani śladów kleju. jak to noszono ?
Napisano
dawidlubsko napisz do nich maila napewno określą dokładnie przeznaczenie przedmiotu,a może będą mieli informacje o ludziach których nazwiska są umieszczone http://www.corps-agronomia.de/econtext/corps/nav_9

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie