emes Napisano 24 Maj 2010 Napisano 24 Maj 2010 Ja w piskach i kwikach w trybie AT osiągnąłem nieco słabsze zasięgi,coś z tym filmikiem jest nie tak...ale w polu sprzęt sprawuje się ok,ostatnio chodzę na czułosci 95 i po dostrojeniu do gleby jest całkiem stabilny pozdr
emisoo Napisano 24 Maj 2010 Napisano 24 Maj 2010 test z yt był przeprowadzony w domku jedno rodzinnym , wszystkie zódła zakłuceń muszą być wyłączone np lodówka itp , smiało można osiągnąc lepsze wyniki na cewce 10'' na sens 89 . Dla ciekawosaći zakopane 2 gr w czrnej ziemi pół roku temu omega z cewką 11'' bierze z 23cm! w obie strony .
mklw Napisano 24 Maj 2010 Napisano 24 Maj 2010 a wszystkie duże odbiorniki elektryczne zostały wyłączone z sieci podczas testu? Ja niestety mieszkam w bloku i nijak nie mogę robić ów testu :(
wenger Napisano 24 Maj 2010 Napisano 24 Maj 2010 W tym pokoju nie ma żadnych elektrycznych sprzętów, tapczan biurko, wielki kaloryfer nie żeliwny tylko stalowy, wszystko. W przyszły weekend spróbuje test powtórzyć ale w pokoju o wiele większym ponad 20 metrowym w tym samym mieszkaniu -wielkie pokoje urok starych kamienic- sam jestem ciekawy czy jest możliwość osiągnięcia takiej stabilności jak na filmiku. W trybie AT zasięgi były ok. 1cm większe. Normalnie chodzę na czułości 99 czasami 95 gdy teren jest mocno zaśmiecony-same pola jak na razie, po dobrym dostrojeniu jest stabilny.
emisoo Napisano 24 Maj 2010 Napisano 24 Maj 2010 zakłócenia EMI mogą pochodzić zza sąsiedniej ściany sąsiada np i w budynku wielorodzinnym nie ominiesz zakłóceń co nie znaczy ze omega nie jest stabilna test z yt był przeprowadzony w domku jednorodzinnym , wydajność głebia znacząco wzrasta gdy szukamy tylko na jednym tonie , czemu to nie wiem sam
emisoo Napisano 6 Lipiec 2010 Napisano 6 Lipiec 2010 a teraz z innej beczki test na gwożdzik dla znających temat wiadomo o co chodzi http://www.youtube.com/watch?v=673Czv0JAak
kjfg Napisano 20 Lipiec 2010 Napisano 20 Lipiec 2010 czekam na omegę 8000 z USA, w polsce nie ma nigdzie w detalu.Szukam instrukcji po polsku, a po kilku wypadach wrzucę swoje spostrzeżenia.Może ktoś pomoże.
A.D.M. Napisano 20 Lipiec 2010 Napisano 20 Lipiec 2010 Tydzień... Czekam już trzy...i co tydzień słyszę ,że za kilka dni już będzie... Poprzednie sprzęty posprzedawałem i czekam. A tu za niedługo zacznie się najlepszy okres na poletkach - a wykrywki jak nie ma tak nie ma :-)
A.D.M. Napisano 21 Lipiec 2010 Napisano 21 Lipiec 2010 No i proszę: detektor pojawił się, lecz w nowej, dużo wyższej cenie :-) a najciekawsze jest to, że złożyłem zamówienie grubo ponad 2 tygodnie temu w sklepie internetowym w firmie z Rzeszowa- otrzymałem potwierdzenie wraz z rachunkiem za poszczególne przedmioty, ,łącznie z wyszczególnieniem opłat za przesyłkę, a teraz dowiaduję się ,że mam dopłacić do aktualnej ceny detektora ;-))) ha,ha, dobre !!! Ciekaw jestem jak to się ma od strony prawnej - przecież zawarłem umowę cywilno -prawną...a sprzedawca teraz ją zmienia.Cena powinna być taka jak w momencie dokonania zakupu. Co ciekawe, składając zamówienie nie wiedziałem,że aktualnie nie posiada go w sprzedaży ( nigdzie nie było to napisane - jedynie czas dostawy, w tym przypadku 5-7 dni- dopiero po moim zapytaniu o finalizację zamówienia dowiedziałem się ,że czeka na dostawę i takowy zapis pojawił się w sklepie internetowym) Moim zdaniem takie zachowanie się sprzedawcy jest nieuczciwe wobec klienta. Sądzę ,że nie tylko ja ,ale i pozostałe osoby, które dokonały zakupu w tej firmie po cenie jaka była tam podana (a wiem,że jest ich trochę ) wycofają się z jej realizacji gdy się dowiedzą, że mają dopłacić... Cóż, ja ze swojej strony radzę omijać tego sprzedawcę...
dawid84 Napisano 21 Lipiec 2010 Napisano 21 Lipiec 2010 Ewidentnie brakuje im odpowiedniej konkurencji, w tedy może przestaliby zwodzić klientów, a tych potencjalnych raczej nie brakuje. Na pocieszenie powiem wam chłopaki, że jak już będziecie mieli sprzęty, to nie będzięcie żałować:)pzdrPs.kjfg masz już tą instrukcje Omegi?
kjfg Napisano 21 Lipiec 2010 Napisano 21 Lipiec 2010 Tak samo było ze mną za tydzień za tydzień i wkońcu kupiłem w stanach.Dzięki serdeczne za maile z polską instrukcją do Omegi. Jest ich tyle że postanowiłem na forum podziękować wszystkim którzy do mnie napisali
yankes76 Napisano 21 Lipiec 2010 Napisano 21 Lipiec 2010 no już są w Polsce..... czekałem jakieś 8 tygodni :)
emisoo Napisano 22 Lipiec 2010 Napisano 22 Lipiec 2010 dolar poszedł ostro w górę stąd ten skok cen , mimo to omega jest tego warta i nikt z was nie będzie żałował jej zakupu
dawid84 Napisano 22 Lipiec 2010 Napisano 22 Lipiec 2010 Kurcze, 250zł więcej w podstawowej wersji. Ja za swoją dwa miesiące temu płaciłem 1860zł.
kjfg Napisano 27 Lipiec 2010 Napisano 27 Lipiec 2010 Moje pierwsze wrażenie po wjęciu z pudełka, wydaje się że jest lżejsza od ACE o jakiś kilogram, super wywarzona. Nie robiłem testów na sucho odrazu poszłem w teren i po pól godziny 3 monetki. W sumie prosta w opsłudze trzeba wyćwiczyć ucho i będzie OK. po dwóch latach z ACE trzeba nauczyć się obserwować wyświetlacz, teraz coś widać. 3-4 niedzielne wypady i będzie wprawa. 599$ ale uważam że warto
RESTY Napisano 28 Lipiec 2010 Napisano 28 Lipiec 2010 Kjfg-ACE waży 1,2 kg więc gdyby Omega była lżejsza o kilogram to musiała by być z papieru ;)
kjfg Napisano 28 Lipiec 2010 Napisano 28 Lipiec 2010 Czytanie ze zrozumieniem. Napisałem, wydaje się że jest lżejszy, nie odczówa się ciężaru cewki na końcu. Jak dla mnie to bardzo duża zaleta. Ostatnio mogę pośięcić tylko cza w niedzielę i po kilku godzinach z ACE ręka odmawiała posłuszeństwapozdrawiam.
A.D.M. Napisano 29 Lipiec 2010 Napisano 29 Lipiec 2010 Muszę przyznać,że mnie również zaskoczył. W porównaniu do Omegi,którą miałem okazję chwię się pobawić w zeszłym roku , zaobserwowałem kilka zmian zdecydowanie na plus. Przede wszystkim folia na wyświetlaczu - w porównaniu do tego co było w modelach z początku produkcji( licha,źle napięta i niezwykle delikatna)ta w serii z bieżącej produkcji jest już lepszej jakości ( choć szkoda,że nie matowa -taka jaką stosuje Minelab, czy Garrett).Zrezygnowano także z czerwonych obrysówek na wyświetlaczu. Gniazdo słuchawek ( duże )zamocowane jest solidnie - czego nie można było powiedzieć o tym z poprzedniego egzemplarza ,który miałem w rękach.Miejsce na elektronikę w cewce nie jest już ieelegancko" obwiedzione klejem uczczelniającym.Kabel wygląda dość solidnie,przy czym jest dość elastyczny,co przy niższych temperaturach może mieć znaczenie. Całość wykonania z wyglądu moim zdaniem zdecydowanie nie pasująca do wyrobów First Texas słynącego raczej z niespecjalnej jakości produktów i dokładności ich wykonania. Jedyną cechą,jaka jest wspólna dla wyrobów tej firmy to nieco cyfrowa" jakość dźwięków jakie emituje ten detektor.Na pierwszy rzut oka nie ma się absolutnie do czego przyczepić. Jak sprzęt będzie się sprawował w terenie - czas pokaże. Mam zamiar wykonać całą serię testów i pomiarów w terenie :-) Zobaczymy jakie będą tego efekty.
napson Napisano 6 Sierpień 2010 Napisano 6 Sierpień 2010 Witam. Jestem zainteresowany kupnem tego modelu wykrywacza i jestem nastawiony tylko na militarke. I mam takie pytanie czy ten wykrywacz będzie się do tego nadawał bo wszędzie tylko o monetach gadka ????????
tyfus Napisano 6 Sierpień 2010 Napisano 6 Sierpień 2010 nie tylko - są jeszcze guziki, łuski i inna kolorowa drobnica.Więcej znaków zapytania nie dało się wklepać ?
napson Napisano 6 Sierpień 2010 Napisano 6 Sierpień 2010 Prócz guzików i łusek interesują mnie takie rzeczy jak hełmy broń biała i palna po prostu coś grubszego niż drobnica. Dlatego się pytam czy będzie się nadawał do moich wymogów ?
marcinhall Napisano 7 Sierpień 2010 Napisano 7 Sierpień 2010 a słuchajcie ,ja mam Omege od jakiegoś tygodnia i nijak nie mogę dojść z tą kalibracją do gruntu.Jak ją ustawię w trybie AT tak że już jest dobrze ,to podczas szukania co metr mam inne odczyty gruntu i przeważnie informuje żebym skorygował,a za moment pokazuje że już dobrze,wiecie jak to ustawić żeby było ok? czy to normalne?
dawid84 Napisano 7 Sierpień 2010 Napisano 7 Sierpień 2010 Raczej normalne, ja mam tak samo. Na razie wyczułem że lepiej ustawiać trochę niżej balans gruntu. W tedy częściej podczas odczytów mieści się w normie. Mam nadzieje że wiesz o co kaman..Pzdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.