janczar Napisano 3 Marzec 2010 Autor Napisano 3 Marzec 2010 dziś trafiłem dzbanek miedziany albo z brązu nie wiem jak to sie sprawdza a został znaleziony na tym samym polu gdzie rzymskie monety patyna jest dość gruba
janczar Napisano 3 Marzec 2010 Autor Napisano 3 Marzec 2010 i z góry wysokość wynosi 18 cm a szerokość w najaj grubszym 13 cm
coriolan Napisano 3 Marzec 2010 Napisano 3 Marzec 2010 Jej Bohu..http://www.muzarp.poznan.pl/archweb/gazociag/rozdzial5.htm
janczar Napisano 3 Marzec 2010 Autor Napisano 3 Marzec 2010 zwróćcie uwagę na te uszka są inne końcówki
8total4 Napisano 3 Marzec 2010 Napisano 3 Marzec 2010 w.g. mnie to nie jest nic Gockiego..znalezione na Dolnym Śląsku ?jeżeli tak to na 90% nie Goci..a i jeszcze jedno - daj wyraźne fotki ze zbliżeniami, bo te są rozmazane..kilka ujęć, bok, góra, spód, detale..w.g. mnie to coś nowożytnego..pozdro.
coriolan Napisano 3 Marzec 2010 Napisano 3 Marzec 2010 Przecież w znalezisku poznańskim - DZBAN JEST RZYMSKI
Pytanie
janczar
dziś trafiłem dzbanek miedziany albo z brązu nie wiem jak to sie sprawdza a został znaleziony na tym samym polu gdzie rzymskie monety patyna jest dość gruba
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.