ptrc Napisano 1 Marzec 2010 Autor Napisano 1 Marzec 2010 witamBardzo proszę o parę słów na temat znaleziska (okres, jakie wojsko). Wygląda na część granatu moździerzowego ale nie jestem ekspertem.
Graudenz 18 Napisano 1 Marzec 2010 Napisano 1 Marzec 2010 Ps. dobrze widzę tam na zdjęciu nr 3 skrót AZ? jeśli tak to niemiecki.
maro20 Napisano 1 Marzec 2010 Napisano 1 Marzec 2010 na pewno nie jest to pocisk. zapalnik od pocisku-ruski a co do szczegółów niech wypowiedza się specjaliści:)
vis1939 Napisano 1 Marzec 2010 Napisano 1 Marzec 2010 Niemiecki II wojenny zapalnik AZ23,wersja późniejsza stalowa.
vis1939 Napisano 1 Marzec 2010 Napisano 1 Marzec 2010 Jeszcze dodam że poprzez przekręcenie śruby znajdującej się z boku,ustalano czy odpalenie ładunku miało nastąpić natychmiast(O) czy z opóźnieniem(M) około 0.15 sek.Pozdro.
ptrc Napisano 1 Marzec 2010 Autor Napisano 1 Marzec 2010 witamBardzo proszę o parę słów na temat znaleziska (okres, jakie wojsko). Wygląda na część granatu moździerzowego ale nie jestem ekspertem.
Pytanie
ptrc
witam
Bardzo proszę o parę słów na temat znaleziska (okres, jakie wojsko). Wygląda na część granatu moździerzowego ale nie jestem ekspertem.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.