Zwierzak Napisano 28 Luty 2010 Autor Napisano 28 Luty 2010 Witam,Proszę o identyfikację pojazdu, z którego pochodzi ta blacha i dźwigienka zaworowa (chyba) na kolejnym zdjęciu. Kontekst znalezisk wskazuje na niemiecki pojazd z II Wojny.Zwierzak
Zwierzak Napisano 28 Luty 2010 Autor Napisano 28 Luty 2010 Witam,Proszę o identyfikację pojazdu, z którego pochodzi ta blacha i dźwigienka zaworowa (chyba) na kolejnym zdjęciu. Kontekst znalezisk wskazuje na niemiecki pojazd z II Wojny.Zwierzak
Catadero Napisano 1 Marzec 2010 Napisano 1 Marzec 2010 Zwierzak-oczyść żabkę-powinien na niej być numer katalogowy. Jeśli jest niemiecka.C.
jamato Napisano 28 Luty 2010 Napisano 28 Luty 2010 Jeżeli jest to dźwignia zaworowa, to ja się pytam, gdzie jest element regulacji tej dźwigni? Jakoś nie mogę tego poskładać.Oświecenia porzebuję!
jamato Napisano 1 Marzec 2010 Napisano 1 Marzec 2010 Dzięki koledze Lupo rozjaśniło mi obraz. Produkując kiedyś dźwignię zaworową do naszego Żuka", widzę tylko tę dźwignię - to takie skrzywienie".Dzięki koledzy.
Zwierzak Napisano 1 Marzec 2010 Autor Napisano 1 Marzec 2010 Dzięki za informacje, te dźwigienki z linku wyglądają identycznie. Obok dźwigienki trafiły się żabki" do obręczy z ciężarówki, więc obstawiał bym właśnie jakiś pojazd transportowy z silnikiem Maybacha. Zwierzak
lupo55 Napisano 1 Marzec 2010 Napisano 1 Marzec 2010 Wydaje mi się, że to dżwigienka zaworowa z silnika Maybach serii HL.Koledze Jamato podpowiem: regulacji luzu między dżwigienką zaworową, a trzonkiem zaworu dokonywało się w tych silnikach przez obrót mimośrodowej tulei na osi dżwigienki zaworowej. W widełkach na końcu dżwigienki umieszczona była ułożyskowana rolka napędzana bezpośrednio krzywką wałka rozrządu.Pozdrawiam.
maru Napisano 1 Marzec 2010 Napisano 1 Marzec 2010 zerknij na ta klawiaturehttp://www.sturmgeschutziv.pl/pl/galeria/view/12
Pytanie
Zwierzak
Witam,
Proszę o identyfikację pojazdu, z którego pochodzi ta blacha i dźwigienka zaworowa (chyba) na kolejnym zdjęciu. Kontekst znalezisk wskazuje na niemiecki pojazd z II Wojny.
Zwierzak
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.