Skocz do zawartości
  • 0

zdjecie Murzyna z orlem

Ptaku51

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
(Np)W Archiwum państwowym w Lublinie jest zdjęcie szpitala z początków XX w, z pewnej bliskiej mi miejscowości, podpisane jako szkoła podstawowa"(Nigdy tam nie było żadnej szkoły).Ten sam błąd powielono w późniejszej publikacji na temat zabytkowych budynków, publikacja z pieczątką" wojewódzkiego konserwatora zabytków i UMCS!Tak więc błędy zdarzają się także na poziomie archiwów państwowych, cyfrowych czy jakichśtam innych.Pzdr
Napisano
Zwłaszcza LMK - Liga Morska i Kolonialna...likwidowana" w 1939 i powstała z popiołu jako Liga Morska w 1944.

Dopisek dla Kuby wobec Jego wpisu z 11.24 :-)

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Czlowieksniegu 11:28 28-02-2010
Napisano
Ale to nie jest pojedyncze zdjecie, tylko seria. Kilka zdjec, ktore na 100% zostaly wykonane w tym samym miejscu i czasie. Dlaczego negujesz fakt, ze jeden z czlonkow Ligi wysmarowal sie szuwaksem???
ps. Czlowieksniegu- to ze pasuje, to bylo w cudzyslowie. Kolega stock twierdzi, ze te zdjecia sa falszywe i powojenne.
Napisano

Zapewne macie Panowie racje.Ja się mylę...Ale nie moge się zgodzić co do ostatniego zdjęcia.Wyraźnie widać(patrz zaznaczenie na foto) że osoba ma na nogach buty z wzorem obcasika który zaczęto sprowadzać z Albanii i później wytwarzać w kraju dopiero od 1947 roku.Tego jestem na 100% pewien.Na poważnie prosze wziąć jedynie pierwsze 7 słów z tej wypowiedzi.Przepraszam za Offtopy w tym wątku, to jest znamię nocy wczorajszej.Pozdrawiam

Napisano
Noc musiała na kilka Twoich zmysłów wpłynąć. I na brak instynktu samozachowawczego i na super-hiper wyostrzenie wzroku :-). Ja widzę postać i psa...

I niekoniecznie wierzę, że odbyła się po 1944 manifestacja pod znakiem nieistniejącej-sanacyjnej-kolonialnej" instytucji.
Napisano
Ze strony turystyka.torun.pl :
70 lat temu
20 maja 1939 odbył się w Toruniu VIII Zjazd Delegatów Ligi Morskiej I Kolonialnej z całej Polski. Zjazd trwał dwa dni.
pozdrawiam
Napisano
Ciekawe czy ty kiedykolwiek rozmawiałeś z murzynem albo miałeś z takowym bezpośredni kontakt" Zapewniam cię że rozmawiałem... I nie bawię się w moderatora po prostu murzyni to też ludzie i jak każdemu człowiekowi powinien należeć się szacunek a to że grzeszysz swoimi poglądami i rasizmem to twoja sprawa, Mnie zupełnie nie obchodzi dla kogo masz szacunek, możesz go dla danego człowieka nie mieć, ale nie masz prawa publicznie obrażać innej rasy !!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie