Skocz do zawartości
  • 0

buteleczka

spid3r

Pytanie

Napisano
witam, pozwoliłem sobie skopiować link do zdjęcia z naszego forum:
http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum24/aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa_040.jpg

a moje pytanie dotyczy tej widocznej buteleczki. Jakie ona lekrstwo zawierała w standardzie i jakie wojsko je posiadało? bo często takowe trafiam ale nie zabieram bo sądziłem, iż to współczesny produkt śmieć jak puszki, kapsle itd.

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Fiolka na lekarstwo aplikowane igłą i strzykawką, czyli zastrzyk. W wieczku zapewne pozostałości gumowej zaślepki. Fiolka mogła zawierać różne substancje, ta z twojego zdjęcia jest raczej współczesna.
Napisano
Tak tak, ale podobne trafiają sie na pozycjach wrześniowych, z metalowymi zaślepkami i cienkim metalowynm zakończeniem na wbicie igły. a wątpie by ktoś w głąb lasu łaził w żyłe sobie pyknąć ;p
Napisano
bjar 1 - nie chciałbym spotkać w lesie właściciela tej fiolki. Jeżeli bierze to gówno i temu podobne od dłuższego czasu, to nie dość że gość jest jak szafa, to pewnie też psyche zrytą;-)
Napisano
W sumie ja też czasami trafiam takie buteleczki na pozycjach". Te starsze, z aluminiową zaślepką, mogą pochodzić z wojny, ale co w nich było nie wiem (może morfina, a może środek na trypra, trudno powiedzieć).
Napisano

Deca-Durabolin jest nazwą handlową koncernu Organon, produkującego lek zawierający dekanian nandrolonu. Chociaż substancje oparte na tym związku zawarte są w wielu lekach, większość sportowców kojarzy nandrolon z Deca-Durabolinem. Jest to najbardziej rozpowszechniony i najczęściej używany steryd iniekcyjny. Swoją popularność Deca zawdzięcza szerokiej liczbie zastosowań i bardzo pozytywnym rezultatom stosowania. Deca-Durabolin wpływa pozytwnie na balans nitrogenu w mięśniach, więcej go przybywa niż ubywa. Jest to wykładnikiem szybszej asymilacji protein w komórkach mięśniowych co prowadzi do ich wzrostu. Firma zaznacza jednak w ulotce, że efekty te wystąpią jedynie przy zwiększonej podaży białka i kalorii. W innym wypadku nie ma co marzyć o satysfakcjonujących efektach. Deca ma umiarkowanie androgenne właściwości, więc obecny jest dobry przyrost mięśni i siły. W tym samym czasie większość obserwuje pewną retencję wody, nie tak wysoką jak przy testosteronie, lecz w wysokich dawkach powodująca 'zalany' wygląd. Ponieważ obserwowane jest większe składowanie wody w tkankach łącznych, czasami zmniejszają się lub całkowicie mijają bóle w stawach. Jest to bardzo ciekawa perspektywa dla kulturystów mających problem ze stawem łokciowym, barkowym lub kolanowym. Mogą oni często cieszyć się z bezbolesnych treningów w czasie cyklu Deca-Durabolinu. Kulturyści używają Deca-Durabolinu w zależności od celu, w czasie zdobywania masy lub w okresie przedstartowym.

Więc faktycznie osobnika który zażywa taki specyfik lepiej w lesie nie spotkać ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie