Skocz do zawartości

Nieśmiertelnik do rozszyfrowania

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Na blaszkach oficerskich teoretycznie nie powinno być nazwy komendy uzupełnień,zamieść zdjęcia jak możesz.
Napisano
Niestety w necie nie znalazłem nic na temat oficera z mojej blaszki. Co do miejsca znalezienia połówki to okolice Tomaszowa Lubelskiego, podczas gdy w roczniku oficerskim jest zapisany jako Kadra Zapasowa Szpitala Okręgowego w Brześciu nad Bugiem (ok. 250 km między oboma miastami).
Napisano
Znaleziony przy zwłokach ppor.lekarza Markusa Urlika /nie majora!/w Katyniu w czasie ekshumacji nieśmiertelnik.MOJ oznacza wyznanie mojżeszowe.
http://katynbooks.narod.ru/amtliches/bilds/amk331b58.jpg
Napisano
Trzy wątpliwości:
1.Wiek kapitana
2.Wybicie skrótu stopnia /niespotykane/
3.Wybicie pełnej daty urodzenia
W linku katyńskim" dwa typowe nieśmiertelniki oficerów rezerwy
Napisano
Widzę, że temat zaczął żyć własnym życiem;D. Więc jeszcze raz chciałem podziękować wszystkim, którzy pomogli mi przy identyfikacji mojej blaszki.

Pozdrawiam
Napisano
Czy spotkał się ktoś z Was z 100proc.oryginalną wrześniową blaszką bitą inną czcionką,wiem że PKU Równe takowej używała.
Napisano
Także w książce ¨Archeologia zbrodni¨ A.Kola opisującej ekschumacje w Piatichatkach pod Charkowem jest zdjęcie nieśmiertelnika wybitego nietypowym numeratorem, to blacha porucznika i nie ma nazwy komendy uzup.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie