Skocz do zawartości

x terra 50 a ace 250

majos

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Odnośnie testów i w ogóle szukania to bardzo wynik może zniekształcać minimalna ilość piasku, która dostanie się pod osłonkę sondy (oczywiście jeśli ktoś takową posiada). W domu zrobimy testy, wstępnie ustawimy sobie wykrywkę i na pole. Potem okazuje się, że kilka kropel rosy namoczy tę szczyptę piasku pod sondą i zaczynają się cuda....
Napisano
To uważsz że w teście z zakopanymi monetami wyjdą lepsze wyniki dla x-terry niż przedstawił majos ? W ziemi można mówić co najwyżej o mniejszym spadku zasięgu konkretnych modeli wykrywaczy ale nie o wzroście.
Napisano
Miałem Terrkę 50 i jeśli chodzi o zasięg żaden Ace nie podskoczył :) Majos, może jakąś uszkodzoną masz jak koledzy mówią?
Napisano
Tak to prawda że w ziemi wyjdą mniejsze spadki zasięgu.Ale chodzi mi o to że Minelab zdecydowanie jest lepszy od ace 250 niestety z ziemi ace jest płytszy,nie chcę się spierać o tym na forum bo po co.Na pewno inni też przyznają mi rację choćby ten kto się przesiadł z kanarka na coś innego.Pozdrawiam
Napisano
Ace 250 owszem, mozna chwalic za stosunek jakosc/cena ale to absolutnie nie oznacza zasiegow lepszych od x-terry. uzywalem obu przez pewien czas praktycznie jednoczesnie. wg mojego doswiadczenia x-terra ma zasieg wiekszy od garretta.
Pozdrawiam
Napisano
Ace250jest tak samo dobry jak terki.Zasięgi ma takie same jak minelaby.Nie warto przepłacać.Polecam zwłaszcza tym osobą które poszukują na tych terenach,gdzie w przyszłości mogę się wybrać. Ja osobiście biegam z terką
Napisano
najpierw trzeba się nauczyć podstaw obsługi wykrywacza, a potem robić testy.

Tak, terra w określonych warunkach ma w gruncie większy zasięg niż w powietrzu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie