wojtuś Posted February 19, 2010 Author Share Posted February 19, 2010 Chodzi mi konkretnie o oficerskie skórzane pasy dwuigłowe.Z racji wieku nie jestem już na bieżąco z mundurówką wojska a chciałbym sobie kupić dobry oryginał nówkę.Może ktoś wie jak odróżnić org. od kopii i gdzie możnaby poszukać takiej galanterii w Poznaniu?Z góry dziękuję za sensowne podpowiedzipodpowiadaczy w stylu znajdziesz w gogle" nie zapraszam do rozmowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kebmor Posted February 19, 2010 Share Posted February 19, 2010 Witam.Widziałem takie pasy na ,,ALLEGRO''w cenie od 40zł do 50zł ale nie wiem czy oryginały,było napisane Pas Oficerski Czarny Link to comment Share on other sites More sharing options...
carabus Posted February 19, 2010 Share Posted February 19, 2010 Wojskowe Przedsiębiorstwo Handlowe Sklep nr 7Karola Libelta 3, 61-706 Poznań61 857 23 60POWINNI MIEĆ a jak nie to powiedzą czy można gdzieś kupić Link to comment Share on other sites More sharing options...
steell Posted February 20, 2010 Share Posted February 20, 2010 WP nie ma na wyposażeniu głównych pasów skórzanych, wycofano je parę lat temu, pewnie tylko batalion reprezentacyjny ma coś takiego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tradytor Posted February 20, 2010 Share Posted February 20, 2010 Steell koledze chodzi o oficerskie Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtuś Posted February 20, 2010 Author Share Posted February 20, 2010 na ul Libelta był sklep ale od wielu lat jest tam Chata Polska" czyli spożywczak ,chyba że to gdzie indziej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
danieloff Posted February 21, 2010 Share Posted February 21, 2010 Tradytor, oficerowie w WP również nie mają na wyposażeniu skórzanych pasów głównych, od dobrych 10 lat, poza oddziałami reprezentacyjnymi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
felczer Posted February 24, 2010 Share Posted February 24, 2010 Swego czasu b.dobre pasy w tym typie można było nabyć w sklepach myśliwskich (Jedność Łowiecka). W sklepach militarnych czasami się trafiają. Te ze sklepu myśliwskiego niektóre miały chromowane klamry tak jak pasy MO. Jeżeli zależy Ci na oryginale z wojska to chyba tylko aledrogo" lub odzysk od emerytów. Pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.