Ofenor Napisano 18 Luty 2010 Autor Napisano 18 Luty 2010 Witam. Ot tak zamiast grzybów w lesie pod Gorlicami taka trąbka leżała. Toteż zwracam się z prośbą jakby któryś kolegów mógł udzielić jakiś więcej informacji na temat znaleziska.
pni Napisano 19 Luty 2010 Napisano 19 Luty 2010 Z tego co wiem to takie okrągłe blaszki z wytłoczonym orłem nie były tylko na sygnałówkach lecz równiez na werblach (bębnach) i innych instrumentach orkiestry wojskowej. Sam mam taką okrągłą nakładke, która jest płaska i nie mozna było jej zamontować do sygnałówki lecz czegoś bardziej płaskiego. Pozdr
pni Napisano 19 Luty 2010 Napisano 19 Luty 2010 A na marginesie, super trafienie gratuluję sygnałówki
Ofenor Napisano 19 Luty 2010 Autor Napisano 19 Luty 2010 Dzięki Panowie. Teraz tylko ją trochę odświeżę i będzie się prezentować wyśmienicie w domowej kolekcji.
Ofenor Napisano 18 Luty 2010 Autor Napisano 18 Luty 2010 Witam. Ot tak zamiast grzybów w lesie pod Gorlicami taka trąbka leżała. Toteż zwracam się z prośbą jakby któryś kolegów mógł udzielić jakiś więcej informacji na temat znaleziska.
danieloff Napisano 18 Luty 2010 Napisano 18 Luty 2010 Kilka razy na Forum pojawiały się te okrągłe blaszki z wytłoczonym carskim orłem - twoje znalezisko potwierdza, że pochodzą z sygnałówki.
Ofenor Napisano 18 Luty 2010 Autor Napisano 18 Luty 2010 W istocie. W jednym z tematów widziałem taką sygnałówkę w pełnej okazałości, moja wypada przy niej blado.
Pytanie
Ofenor
Witam. Ot tak zamiast grzybów w lesie pod Gorlicami taka trąbka leżała. Toteż zwracam się z prośbą jakby któryś kolegów mógł udzielić jakiś więcej informacji na temat znaleziska.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.