ammuratow Napisano 18 Luty 2010 Autor Share Napisano 18 Luty 2010 Grzebiąc w starych , rodzinnych albumach znalazłem kilka ciekawych zdjęć.Nie znam ludzi, którzy na nich widnieją i teraz dopiero żałuję, że kiedy żyli moi dziadkowie nie zapytałem ich o szczegóły.Mój dziadek był iałym" oficerem i miałem kilka jego zdjęć w mundurze i przy szabli".Muszę ich poszukać. Jedno zrobione razem z Wranglem posiadało dedykację barona-generała. Pamiętam jak w liceum przerabialiśmy na historii temat Rewolucji Październikowej i wojny domowej w Rosji. Były to czasy komuny. Profesorka zapytała czy mamy może jakieś pamiątki z tego okresu. Ochoczo oznajmiłem, że dziadek brał udział w wojnie domowej. Nie zapomnę tej miny profesorki, kiedy zobaczyła dziadka i Wrangla:) Warte wszystkich pieniędzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 18 Luty 2010 Autor Share Napisano 18 Luty 2010 Tu panowie z mojej rodziny chyba na majówce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 18 Luty 2010 Autor Share Napisano 18 Luty 2010 A to moja jakaś pra-pra-pra babka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 18 Luty 2010 Share Napisano 18 Luty 2010 Super to zdjęcie z majówki - normalnie jak Gang Olssena:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 18 Luty 2010 Share Napisano 18 Luty 2010 Betonowe buty i klimaty z Chicago :)Bardzo lubie stare fotki - pomimo, ze to galeria cieni. Dawaj jeszcze dziadka z szabla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 18 Luty 2010 Share Napisano 18 Luty 2010 Czy na zdjęciu z majówki widać cień księdza w birecie?;-) Ci panowie w kapeluszach to może ministranci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 18 Luty 2010 Share Napisano 18 Luty 2010 Normalnie wyjoles mi pytanie z ust.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 18 Luty 2010 Share Napisano 18 Luty 2010 cień to ewidentnie kopuła pałacowej wieży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 18 Luty 2010 Autor Share Napisano 18 Luty 2010 he,he,he. Faktycznie jak ksiądz w birecie!Dobrze czasami spojrzeć na coś sobie dobrze znanego świeżym " okiem:)A tak na poważnie, to wydaje mi się,że to cień autora fotki.To na głowie to pewnie zniekształcony cień kapelusza.Dziadka muszę poszukać, bo w mich albumach straszny bałagan panuje. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 20 Luty 2010 Autor Share Napisano 20 Luty 2010 No i mam dziadka, ale w cywilu. To chyba ciąg dalszy majówki. Ten najbardziej sponiewierany" to mój dziadek. Teraz pojawia się drugi tajemniczy cień:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 20 Luty 2010 Autor Share Napisano 20 Luty 2010 Dziadek jako licealist? gimnazjalista? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 20 Luty 2010 Autor Share Napisano 20 Luty 2010 I rewers fotki. Trochę znam rosyjski, ale nie bardzo potrafię rozszyfrowac treść tego wpisu. Coś tam jest o klasie, jest imię otczestwo i nazwisko dziadka a dalej nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 20 Luty 2010 Autor Share Napisano 20 Luty 2010 Przepraszam, nie załadowałem zdjęcia. Jestem w robocie i klienci co chwila przeszkadzają:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 20 Luty 2010 Autor Share Napisano 20 Luty 2010 A tu już student. Ciekawe co to za mundur?Będę dalej szukał zdjęć dziadka z wojska.Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudajew Napisano 20 Luty 2010 Share Napisano 20 Luty 2010 mi to wygląda na mundur górniczy a nie wojskowy:)pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 21 Luty 2010 Autor Share Napisano 21 Luty 2010 Wiem, że to nie jest ubranko wojskowe.Ale skąd w Warszawie(sądząc po fragmencie pieczęci) szkoła górnicza. Raczej jakaś kolej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 21 Luty 2010 Autor Share Napisano 21 Luty 2010 Nie mam możliwości skorygowania informacji. Babcia zmarła 10 lat temu, a dziadka nigdy nie znałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 6 Marzec 2010 Autor Share Napisano 6 Marzec 2010 To moi Dziadkowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 6 Marzec 2010 Autor Share Napisano 6 Marzec 2010 A tu major Borys Rabinowicz(nie mam pojęcia kim był) i chyba jakies Platerówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 31 Marzec 2010 Autor Share Napisano 31 Marzec 2010 Witam ponownie,Dalszy ciąg odkurzania albumu. To też chyba przedwojenne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 31 Marzec 2010 Autor Share Napisano 31 Marzec 2010 Co do miejsca i czasu...czarna dziura Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 31 Marzec 2010 Autor Share Napisano 31 Marzec 2010 Wakacje nad Bałtykiem, ale sądząc po kostiumach kąpielowych to już po wojnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 31 Marzec 2010 Autor Share Napisano 31 Marzec 2010 Dziadek wśród braci studenckiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 31 Marzec 2010 Autor Share Napisano 31 Marzec 2010 Nie mam pojęcia kto to, ale takie było nastrojowe, że nie mogłem sobie odmówić przyjemności wrzucenia go do wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammuratow Napisano 31 Marzec 2010 Autor Share Napisano 31 Marzec 2010 To tyle, ale po świętach coś dorzucę.Chcę zeskanować kilka zdjęć mojeg drugiego dziadka. Ten z kolei walczył u genereła Maczka.Zdrowych i spokojnych, ale również mokrych świąt Wielkanocnych.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.