Skocz do zawartości
  • 0

Blaszka SS

mat

Pytanie

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Chyba ktoś współcześnie dobił runy SS na oryginalnym nieśmiertelniku 236 kompanii piekarzy z 162 dywizji piechoty.
Napisano
Nie jest to ślad wiertarki we wżerach są produkty korozji to oryginalny nieśmiertelnik z dobitymi runami.
Napisano
Do czego to doszło, aby niszczyć oryginalne blachy dobijając do nich taki badziew.Kopie kopiami, ale takie praktyki to już przechodzi pojęcie...
Napisano
Spotkałem się kilkakrotnie z takim dobijaniem runów na oryginalnych ale stosunkowo popularnych blachach,było to kiedyś modne fałszerstwo,osoba nie mająca pojęcia o strukturze organizacyjnej armii niemieckiej mogła się nabrać.
Napisano
W pierwszym wydaniu niemieckiej książki o nieśmiertelnikach autorstwa J.Hoidala z 1999 są tego 2 czy 3 przykłady.
Napisano
Czyli zwykła ściema.Kupiłem go na jarmarku w Poznaniu ponad 10 lat temu i już teraz wiem że od oszusta .Brak słów. Dziękuje za identyfikacje.
Napisano
Jest to oryginalny ale nieco spaskudzony nieśmiertelnik ,blaszki kompanii piekarskich z dywizji piechoty WH teraz nie trafiają się na rynku często,zaszpachluj nieszczęsne runy jeżeli Cię rażą poxipolem zmieszanym z pyłem cynkowym i możesz swobodnie włączyć ją do kolekcji.
Napisano
PS.oczywiście miałem na myśli przezroczysty poxipol ale z pyłem aluminiowym bo tym szpachluje się aluminiowe nieśmiertelniki.
Napisano
O.K. dzięki za rade tylko skąd można zdobyć pył cynkowy ? kurcze zdołowała mnie ta informacja , że to kit ale ciesze się że znam prawde.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie