czerkies Napisano 17 Luty 2010 Autor Share Napisano 17 Luty 2010 Witam, zwracam się z pytaniem do forumowiczów, czy w bagnecie austryjackim (zwykły piechoty, pierwszowojenny) są nity trzymające okładziny, czy śrubki...? Ponieważ trafiłem na takowego bez drewna i nie wiem czy mogę rozkręcić, w celu zamontowania kopii okładzin. Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman1984 Napisano 17 Luty 2010 Share Napisano 17 Luty 2010 Zapodaj fotę jak możesz.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 17 Luty 2010 Share Napisano 17 Luty 2010 Tak trudno odróżnić nity od śrub mając je w ręce?Z tego co mi wiadomo to stosowano nity. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 17 Luty 2010 Share Napisano 17 Luty 2010 Jak są podkładki to nity.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czerkies Napisano 18 Luty 2010 Autor Share Napisano 18 Luty 2010 Po prostu stopień skorodowania nie pozwala na jednoznaczną identyfikację. wieczorkiem zapodam foty. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman1984 Napisano 18 Luty 2010 Share Napisano 18 Luty 2010 Po pierwsze z tego co powiedziałeś(mocna korozja),jeśli to są śruby to nawet po elektrolizie będziesz miał problem z odkręceniem,prędzej je ukręcisz.Po drugie,dorabiane okładki nówki-sztefki z bagnetem z wżerami(chyba dużymi,skoro mocno skorodowany) będą wyglądać co najmniej kiszkowato.Takie jest moje zdanie.Ale wrzuć zdj.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 18 Luty 2010 Share Napisano 18 Luty 2010 Na pewno nie są to śruby...zawsze były nity.Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.