RADNORI Posted February 15, 2010 Author Share Posted February 15, 2010 Proszę o pomoc czy to oryginał czy dobra kopia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RADNORI Posted February 15, 2010 Author Share Posted February 15, 2010 ...i tył jak widać sygnaturka i kwadracik niżej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris501 Posted February 15, 2010 Share Posted February 15, 2010 kopia na 100% Link to comment Share on other sites More sharing options...
vojtaz2 Posted February 15, 2010 Share Posted February 15, 2010 widziałem kiedyś kopię i szpilki mocowania były z innej strony i był tylko sam kwadracik . Myślę że twoje odznaczenie jest oryginalne,100% nie jestem pewny Link to comment Share on other sites More sharing options...
vojtaz2 Posted February 15, 2010 Share Posted February 15, 2010 zobacz to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nunki Posted February 15, 2010 Share Posted February 15, 2010 A na jakiej podstawie kolega kris501 wydał taki werdykt?POZDRAWIAM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luftlander Posted February 15, 2010 Share Posted February 15, 2010 Wygląda nieźle, producent f.o.Friedrich Orth z Wiednia dla porównania... http://www.germanmilitaria.com/Kriegsmarine/photos/K009262.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
RADNORI Posted February 15, 2010 Author Share Posted February 15, 2010 Otóż to :kris501: jeśli można coś więcej wyjaśnić będę wdzięczny Link to comment Share on other sites More sharing options...
ad Posted February 15, 2010 Share Posted February 15, 2010 Uważam, że odznaka U-Boot Kriegsabzeichen to kopia i to słaba. Chociaż rynek jest zawalony dużo gorszymi kopiami. Zwróćcie uwagę na szczegóły, okręt wycięty bardzo niestarannie jak na firmę Fredrich Orth, w logo firmy inna pisownia litery „F” no i przede wszystkim patyna świeci się jakby wróciła od lakiernika.RADNORI napisz skąd masz ta odznakę to dużo wyjaśni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RADNORI Posted February 15, 2010 Author Share Posted February 15, 2010 Ogólnie pochodzenia nie znam, znalazłem w czasie porządków będąc teraz w domu dostałem ją dawno temu. Ale wszystko wskazuje na kopię tak że dzięki koledzy za pomocne opinie pozdr:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris501 Posted February 16, 2010 Share Posted February 16, 2010 Ten producent nie używał tego typu haczyków oraz podstawy szpili. Ponadto haczyk powinien być z drugiej strony. Detale odznaczenia sią niewyraźne nie mówiąc już o zbyt płytkim sygnowaniu logo producenta.pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris501 Posted February 16, 2010 Share Posted February 16, 2010 Polecam w celach porównawczych http://www.unterseeboote.co.uk/kriegsmarine2.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
RADNORI
Proszę o pomoc czy to oryginał czy dobra kopia?
11 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.