mlynek27 Napisano 14 Luty 2010 Autor Napisano 14 Luty 2010 Witam. Praca na starych mapach z GPS-em była opisywana w innym wątku. Chciałbym się zapytać o możliwości samego przeglądania (bez pozycjonowania GPS-em) map na sprzętach typu komórka (JAVA, SYMBIAN), palmtop. Jakie sprzęty i programy nadają się do tego celu?
talgo Napisano 14 Luty 2010 Napisano 14 Luty 2010 najlepiej windows mobil w palmtopieale każda odblokowana nawigacja i do tego wgrana przeglądarka plików graficznych da rade
Mruk Napisano 14 Luty 2010 Napisano 14 Luty 2010 zwykła komórka z kolorowym wyświetlaczem i format jpg dają radę;) kiedyś wybrałem się w teren chce zerkać na mapę a tu psikus bo nie zapisałem w formacie jpg tylko bmp, ile ja wtedy ku.. posłałem;)PZDR
Cpt.Nemo Napisano 14 Luty 2010 Napisano 14 Luty 2010 Mozna w palmtopie, mozna w komorce, mozna na nawigacji ale dla mnie najwygodniej na netbooku :) Oczywiscie wtedy kiedy sie dysponuje samochodem zeby nie nosic. Wlekszy laptop nawet w samochodzie jest nieporeczny a netbook wszedzie wygodny i bateria w przyzwoitym na te 6-8 godzin pracy starcza.
Cpt.Nemo Napisano 15 Luty 2010 Napisano 15 Luty 2010 wpisz w google "mapy wig i gotowe ;-)"E tam zaraz gotowe ?Potem wpisz Mapy Reymana, potem Mapy Krolestwa Kongresowego i jeszcze Mapy AustroWegierskie :)I to nie bedzie gotowe" tylko te 4 zestawy to bedzie taka solidna podstawa na dobry poczatek :)
Swiety82 Napisano 15 Luty 2010 Napisano 15 Luty 2010 Symbian średnio się nadaje do przeglądania map, słabe możliwości większości samych urządzeń(pomijam Nokie N-ki;), prościej zrobić wycinek interesującego Cię obszaru i zapisać jako .jpg, sprawniej idzie przeglądanie i mniej 'przycina'. Za to in plus" w Nokiach, możliwość posługiwania się skrótami klawiszowymi na pełnym ekranie, szybko i bezboleśnie można śledzić mapke. Jeśli chodzi o pozycjonowanie GPS na Symbianie-możliwe, niektóre wersje Garmina wchodzą" i hula.
woytas Napisano 15 Luty 2010 Napisano 15 Luty 2010 albo wydrukowac odcinek mapy, ktora nas interesuje na papierze - zniszczy sie to wyrzucic. Laminarke kupilem ostatnio za 30 zlotych, jedna folia jest ponizej 10 groszy - mozna wydruk zalac i gotowe.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.