samgnus Napisano 2 Marzec 2010 Napisano 2 Marzec 2010 Nie rozumiem,jak można reklamować baterie dla fotografów(bardzo przeciętne)jako dobre do wykrywek ?!Pozdrawiam!
woytas Napisano 2 Marzec 2010 Napisano 2 Marzec 2010 Ja uzywam powerbase 2600 - od 3 lat (widac juz na nich spadek pojemnosci). Bardzo dobre (wg mnie), do energizerow sie zrazilem - kupilem 2 takie same opakowania 2600 i zjednej paczki rozladowuja sie samoczynnie po kilku godzinach.
samgnus Napisano 2 Marzec 2010 Napisano 2 Marzec 2010 Dokładnie...jest wielu producentów,ale czym wyższa pojemnośc tym dłużej trzymają i na ogół lepsza jakość...Pozdsrawiam!
Cpt.Nemo Napisano 2 Marzec 2010 Napisano 2 Marzec 2010 Niestety ale nie moge sie zgodzic :) Testy pokazuja jak wielu producentow wypisuje sobie troche na wyrost ta pojemnosc i jak szybko ona jest tracona.Wczesniej uzywalem SANYO NiMh 2700 fajne sa i jeszcze je mam, ale po kilku miesiacach lezenia trzeba je od nowa ladowac, czyli traca pojemnosc jak sa nieuzywane i tu w moim mniemaniu pokonaly je Sanyo Eneloop ktore majac 2000 pojemnosc nie ulegaja samorozladowaniu i sa dla mnie zblizone do idealu. Nie udalo mi sie przez caly letni dzien lazenia po polach zuzyc wiecej niz 1 kwadracik :)Uzywam nie tylko ACE 250 ale jak pisalem tez GTP 1350 i w obu z ENELOOP jestem zadwowolony i innych nie che. Cala sprawa wynikla z tego ze zakupilem sobie do testow Pure Energy ktore maja nominalny ladunek nie 1,2V tylko 1,5V wiec dokladnie tak jak baterie alkaliczne zwykle polecane do wykrywaczy. Naczytalem sie gdzies w necie ze wykrywka zazwyczaj pracuje lepiej na bateriach 1,5 niz na akusach 1,2v. Moj kolega holduje temu twierdzeniu i do GTI 2500 uzywa w zasadzie wylacznie baterii twierdzac ze jest lepiej niz na akumulatorach. Zachcialo mi sie to sprawdzic :)Myslalem ze bedzie tu ktos kompetentny kto sie wypowie na ten konkretny temat :)Wojna ktore aku sa lepsze malo mnie interesuje bo ja dla siebie te najlepsze juz znalazlem dawno temu i mi one pasuja, ale jesli te 1,5V mialy by sie okazac zapewniajace lepsza prace wykrywki niz 1,2 akumulatora to by dobrze bylo bo znacznie taniej wychodza niz baterie. Mialem nadzieje ze ktos mi to teoretycznie wytlumaczy, posiadajac odpowiednia wiedze. Jesli bedzie cieplo to wtedy sam sobie poradze znajdujac jakis slabiutki sygnal i wymieniajac ogniwa sam bede widzial czy sie cos zmienia czy nie, terazniejsza pogoda takim testom nie sprzyja wiec chcialem teorii...
sid30 Napisano 2 Marzec 2010 Napisano 2 Marzec 2010 witam :) a co koledzy używają w proximie ??i jeszcze jedno pytanie :)) dziś w Lidlu pojawiła się promocja akumulatorków ronic" 900 mAh może już ktoś takich używał ?? warto w to zainwestować ??
vipiusz Napisano 3 Marzec 2010 Napisano 3 Marzec 2010 Moja Proxima śmiga na Duracell 2650mAh - tymi z Lidla o takiej pojemności nawet sobie głowy nie zawracaj... patrz na aku, które nie mają napisane... coś w rodzaju, że do 2000mAh" gdzie ponoć to 2500mAh są - a okazuje się, że używając je osiągają dno po godzinie.
brodkasz Napisano 3 Marzec 2010 Napisano 3 Marzec 2010 W mojej Proximie jest 6 sztuk Varta Ready 2 Use-2100mAh, co wystarcza mi na dwa pełne dni chodzenia.Przy tym jak SANYO ENELOOP nie tracą nic w czasie leżenia.Płaciłem za nie 8 zł. za sztukę.Pozdrawiam brodkasz.
sid30 Napisano 5 Marzec 2010 Napisano 5 Marzec 2010 http://www.allegro.pl/item934698712_okazja_4_akumulatorki_3800_mah_abcell_aa_r6_fv.htmla co koledzy myślą o tych bateryjkach ?? warto je kupić ?? pojemność niby spora ale ta firma jakoś nie budzi ze mnie ufności :)))
scyzor76 Napisano 5 Marzec 2010 Napisano 5 Marzec 2010 a mnie interesują akumulatorki 9v, ma ktoś jakieś doświadczenia z takimi?
brodkasz Napisano 5 Marzec 2010 Napisano 5 Marzec 2010 Kupiłem kiedyś podobne 6 sztuk.1 nawet się nie naładował (ładowarka pokazała że popsuty)3 sztuki padły po paru ładowaniach.Ja bym ich nie brał.Pozdrawiam brodkasz.
JAZON75 Napisano 5 Marzec 2010 Napisano 5 Marzec 2010 A co konkretnie chcesz się dowiedzieć o 9v,ja używam od roku do mojego f2 i nie narzekam .Jeden komplet mam Philipsa,drugi no name z allegro i trzeci Varty kupiłem ostatnio też na allegro po 12 zł za sztukę i są ok dzis je testowałem .
Cpt.Nemo Napisano 5 Marzec 2010 Napisano 5 Marzec 2010 sid30, jesli ktos miesza fantastyke z handlem to nic z tego dobrego nie wychodzi :3800 MAH " i wszystko jasne :)
sherkan Napisano 6 Marzec 2010 Napisano 6 Marzec 2010 Witam.Moją Proximę zasilają aku Pentagram Infinity 2600 bez efektu pamięci.Zapłaciłem chyba 6 zł/szt.Używam od pół roku(również w aparacie cyfrowym) i spisują się świetnie.Panowie NIE kupujcie tanich wynalazków typu 3800 lub 4200.Są po prostu do d...Pozdrawiam
BananaBoy Napisano 6 Marzec 2010 Napisano 6 Marzec 2010 http://www.allegro.pl/item943901712_8x_akumulatorki_sanyo_r6_aa_2700_ladowarka.htmla co powiecie o tych aku z ładowarką ??
Cpt.Nemo Napisano 6 Marzec 2010 Napisano 6 Marzec 2010 Pewnie powiemy ze fajnie :)Jesli juz koniecznie nie chcesz sobie kupic o niebo lepszych Sanyo Eneloop, tylko sie uparles na te, to sobie kup :)Doskonale akumulatory z szybkim efektem samorozladowania. Najlepiej ladowac tuz przed uzywaniem.Bedziesz zadowolony i z czasu pracy i z wysokich pradow mozliwych do wydobycia z tych akumulatorow, bedziesz niezadowolony ze po trzech miesiacach lezakownia beda praktycznie puste.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.