Skocz do zawartości

Wysyłka łusek za granicę

jaro1979

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Czy któryś z kolegów miał okazję wysyłać łuski poza granice RP? Nie było żadych problemów? Moje łuski mauserowskie licytuje koleś z Francji i obiecałem mu że z wysyłką nie będzie problemu ale w sumie cholera wie. Na forum spotkałem się z przypadkiem późniejszej rewizji u kogoś kto wysłał pocztą lotniczą łuski + osadzone pociski ale ja chce wysłać same łuski ze zbitymi spłonkami paczką ekonomiczną Poczty Polskiej
Napisano
http://odkrywca.com/pytanie-o-luski,638743.html
A co wpiszesz w dowód nadania /zawartość/?Nie lepiej wysłać listem poleconym w kopercie bąbelkowej?
Napisano
Coriolan - list chyba nie przejdzie bo luski waza prawie 3 kg a poczta sobie wymyslila ze pow. 2 kg mozna wysylac tylko gazety. Jako zawartosc wpisze Puste gilzy mosiezne" i powinno przejsc. Zreszta Francuz jeszcze ich nie kupil;)
Dzieki za odp
Napisano
Jaro,i tak koszta przesyłki ponosi kupujący, więc czym się martwisz? Priorytetowa paczka dojdzie w ciągu 3 dni, a cenę według wagi możesz sprawdzić na stronie PP.
Artur
Napisano
Wiadomo ze placi kupujacy, wiadomo ze nie mozna wysylac calych naboi. A tak w ogole to roznica miedzy paczka ekonomiczna a priorytetowa wynosi 31 zl!!! Jak Francuz bedzie chcial, tak mu wysle. Najwazniejsze ze upewniliscie mnie Panowie ze smialo mozna wysylac takie rzeczy za granice. Corolian - wyroby mosiezne" jak dla mnie brzmi bardzo dobrze:)
Pozdrawiam
Napisano
Ja nie wysyłałem ale mi przysłano.Z USA na Islandie,doszły w ciągu 4 dni od daty wysłania,nie łuski ale deko pociski 50 bmg sztuk dwa z oficjalnej strony o latającej fortecy B-17.pzdr
Napisano
Ja wysyłałem do Estoni i Francji tez, może do tego samego gościa co Ty:) Nie bylo problemu ale listem nie paczka bo za drogo a nie bylo tego duzo. Mozesz sprawdzic kurierem bo moze sie okazac nie wiele drozej niz poczta. Ups jest chyba drogi, tak mi powiedzial kierowca upsa i polecił konkurencję :) ale wysylalem czesci moto do naprawy więc co innego.
pzdr
Napisano
Ja wysyłam większe paczki GLSem, tanio wychodzi, ale trzeba zawieźć sobie paczkę do parcel shopu" w najbliższym mieście.

Wysyłałem paczki do Holandii 30-45 kg za 170 zł, dochodziły bez problemu w 3-4 dni. Do Hiszpanii jakoś 15 kg za 250 zł wyszło, też dotarła w 5 dni. Można się z nimi dogadać od ciężaru lub wielkości. Dla porównania paczka 36 kg DHLem krajowa kosztowała 130 zł, ale z odbiorem od drzwi.

cennik
http://www.gls-poland.com/download/Cennik%20eksport_1-08-07_pl.pdf

Parcel Shopy"
http://www.gls-poland.com/download/PS_Locations.pdf
Napisano
Jeśli poczta przyjmuje listy tylko do dwóch kilo, a łusek jest 3 kg, to zamiast wysyłać je paczką,można rozbić towar na mniejsze partie i wysłać dwoma listami - może bezie taniej, trzeba porównać cenniki.
Artur

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie