kurkow Posted February 11, 2010 Author Share Posted February 11, 2010 Witam. Czy w polskim wojsku używano kiedykolwiek płaszczy dwurzędowych na pięć pięć guzików? Co to może być ewentualnie za wzór (jeżeli w ogóle jest to jakiś wzór, a nie samoróbka)Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
kurkow Posted February 11, 2010 Author Share Posted February 11, 2010 Zawsze jest opcja, że wewnątrz płaszcza gospodarz mógł sobie po iluś latach wszyć nowy materiał, bo stary się podziurawił, czy coś...Swoją drogą zakładając, że to jest rosyjski płaszcz, jaki będzie to wzór? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kurkow Posted February 11, 2010 Author Share Posted February 11, 2010 Witam. Czy w polskim wojsku używano kiedykolwiek płaszczy dwurzędowych na pięć pięć guzików? Co to może być ewentualnie za wzór (jeżeli w ogóle jest to jakiś wzór, a nie samoróbka)Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
kurkow Posted February 11, 2010 Author Share Posted February 11, 2010 zdjęcie jeszcze... Link to comment Share on other sites More sharing options...
8total4 Posted February 11, 2010 Share Posted February 11, 2010 czy płaszcz ma z tyłu wszyte patki do podtrzymywania pasa, lub ślady po nich ?zrob kilka dobrych fotek z kazdej strony, bo po tej niewiele można wnieść do tematu.ps. ja tu nawet nie widze tego drugiego rzędu dziurek na guziki, fotka do poprawy.pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kurkow Posted February 11, 2010 Author Share Posted February 11, 2010 Fotki niestety nie są moje, w każdym razie po tym zdjęciu wydaje mi się, że płaszcz jest dwurzędowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kurkow Posted February 11, 2010 Author Share Posted February 11, 2010 " Link to comment Share on other sites More sharing options...
kurkow Posted February 11, 2010 Author Share Posted February 11, 2010 A i nie mam niestety zdjęcia płaszcza od tyłu (i najprawdopodobniej nie będę miał), więc kaplica. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luftlander Posted February 11, 2010 Share Posted February 11, 2010 Coś mi ten płaszcz na Sowiecki wygląda, rysunek z 1941 roku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
kurkow
Czy w polskim wojsku używano kiedykolwiek płaszczy dwurzędowych na pięć pięć guzików? Co to może być ewentualnie za wzór (jeżeli w ogóle jest to jakiś wzór, a nie samoróbka)
Pozdrawiam
8 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.