kurkow Napisano 11 Luty 2010 Autor Napisano 11 Luty 2010 Witam. Czy w polskim wojsku używano kiedykolwiek płaszczy dwurzędowych na pięć pięć guzików? Co to może być ewentualnie za wzór (jeżeli w ogóle jest to jakiś wzór, a nie samoróbka)Pozdrawiam
kurkow Napisano 11 Luty 2010 Autor Napisano 11 Luty 2010 Zawsze jest opcja, że wewnątrz płaszcza gospodarz mógł sobie po iluś latach wszyć nowy materiał, bo stary się podziurawił, czy coś...Swoją drogą zakładając, że to jest rosyjski płaszcz, jaki będzie to wzór?
kurkow Napisano 11 Luty 2010 Autor Napisano 11 Luty 2010 Witam. Czy w polskim wojsku używano kiedykolwiek płaszczy dwurzędowych na pięć pięć guzików? Co to może być ewentualnie za wzór (jeżeli w ogóle jest to jakiś wzór, a nie samoróbka)Pozdrawiam
8total4 Napisano 11 Luty 2010 Napisano 11 Luty 2010 czy płaszcz ma z tyłu wszyte patki do podtrzymywania pasa, lub ślady po nich ?zrob kilka dobrych fotek z kazdej strony, bo po tej niewiele można wnieść do tematu.ps. ja tu nawet nie widze tego drugiego rzędu dziurek na guziki, fotka do poprawy.pozdro.
kurkow Napisano 11 Luty 2010 Autor Napisano 11 Luty 2010 Fotki niestety nie są moje, w każdym razie po tym zdjęciu wydaje mi się, że płaszcz jest dwurzędowy.
kurkow Napisano 11 Luty 2010 Autor Napisano 11 Luty 2010 A i nie mam niestety zdjęcia płaszcza od tyłu (i najprawdopodobniej nie będę miał), więc kaplica.
Luftlander Napisano 11 Luty 2010 Napisano 11 Luty 2010 Coś mi ten płaszcz na Sowiecki wygląda, rysunek z 1941 roku.
Pytanie
kurkow
Czy w polskim wojsku używano kiedykolwiek płaszczy dwurzędowych na pięć pięć guzików? Co to może być ewentualnie za wzór (jeżeli w ogóle jest to jakiś wzór, a nie samoróbka)
Pozdrawiam
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.