Słuszny Posted February 5, 2010 Author Share Posted February 5, 2010 Wpadł mi w ręce taki oto legionowy orzełek.Mam pytanie,oryginał?Który wzór,nie udało mi sie znalezć podobnego.4 rzędy piór 17 gwozdzi na tarczy.Wykonany z mosiądzu lub miedzi.Wymiary 36,8 x 29,2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stg1971 Posted February 5, 2010 Share Posted February 5, 2010 orzełek strzelecki ,wykonany w krakowie w 1914 r.posiada 2 zaczepy lutowane,uszka,z mosięznego drutu,wykonany z mosiądzu,mam pytanie i prośbę proszę o lepsze foty rantów ,ważne przy id.ręcznie obrabiany????foty !!!!!,co do oryginału to na podstawie takich fot???? .poz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stg1971 Posted February 5, 2010 Share Posted February 5, 2010 proszę podać rejon kraju,to łatwi id,stawiam na galicję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamiljan Posted February 6, 2010 Share Posted February 6, 2010 wrzucę swoje zapytanie, legiony polskie - woj lubelskie, znaleziony przezemnie wygląda jak odlany z aluminium z tyłu ma wypustkę która jest przewiercona, wys okolo 2,3cm /nie mylic 2-3/ wieczorem zdjęcie, pytanie czy ktoś coś podobnego ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Słuszny Posted February 5, 2010 Author Share Posted February 5, 2010 Wpadł mi w ręce taki oto legionowy orzełek.Mam pytanie,oryginał?Który wzór,nie udało mi sie znalezć podobnego.4 rzędy piór 17 gwozdzi na tarczy.Wykonany z mosiądzu lub miedzi.Wymiary 36,8 x 29,2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Słuszny Posted February 5, 2010 Author Share Posted February 5, 2010 Zdj nr 2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Słuszny
Wpadł mi w ręce taki oto legionowy orzełek.Mam pytanie,oryginał?Który wzór,nie udało mi sie znalezć podobnego.4 rzędy piór 17 gwozdzi na tarczy.Wykonany z mosiądzu lub miedzi.Wymiary 36,8 x 29,2.
5 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.