Słuszny Napisano 5 Luty 2010 Autor Napisano 5 Luty 2010 Wpadł mi w ręce taki oto legionowy orzełek.Mam pytanie,oryginał?Który wzór,nie udało mi sie znalezć podobnego.4 rzędy piór 17 gwozdzi na tarczy.Wykonany z mosiądzu lub miedzi.Wymiary 36,8 x 29,2.
stg1971 Napisano 5 Luty 2010 Napisano 5 Luty 2010 orzełek strzelecki ,wykonany w krakowie w 1914 r.posiada 2 zaczepy lutowane,uszka,z mosięznego drutu,wykonany z mosiądzu,mam pytanie i prośbę proszę o lepsze foty rantów ,ważne przy id.ręcznie obrabiany????foty !!!!!,co do oryginału to na podstawie takich fot???? .poz.
stg1971 Napisano 5 Luty 2010 Napisano 5 Luty 2010 proszę podać rejon kraju,to łatwi id,stawiam na galicję.
Kamiljan Napisano 6 Luty 2010 Napisano 6 Luty 2010 wrzucę swoje zapytanie, legiony polskie - woj lubelskie, znaleziony przezemnie wygląda jak odlany z aluminium z tyłu ma wypustkę która jest przewiercona, wys okolo 2,3cm /nie mylic 2-3/ wieczorem zdjęcie, pytanie czy ktoś coś podobnego ...
Słuszny Napisano 5 Luty 2010 Autor Napisano 5 Luty 2010 Wpadł mi w ręce taki oto legionowy orzełek.Mam pytanie,oryginał?Który wzór,nie udało mi sie znalezć podobnego.4 rzędy piór 17 gwozdzi na tarczy.Wykonany z mosiądzu lub miedzi.Wymiary 36,8 x 29,2.
Pytanie
Słuszny
Wpadł mi w ręce taki oto legionowy orzełek.Mam pytanie,oryginał?Który wzór,nie udało mi sie znalezć podobnego.4 rzędy piór 17 gwozdzi na tarczy.Wykonany z mosiądzu lub miedzi.Wymiary 36,8 x 29,2.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.