Hebda Napisano 28 Styczeń 2010 Autor Napisano 28 Styczeń 2010 Czołem panowie.jako że nastały tęgie mrozy więc śmigam w płaszczyku,ciepły bo z podpinką.ciekawi mnie właśnie ta podpinka,po metce widzę że stemple wojskowe,dlatego proszę o info jakie wojska je nosiły i w jakich latach.Pozdr
Hebda Napisano 28 Styczeń 2010 Autor Napisano 28 Styczeń 2010 z tego co wiem to podpinka dziadka.dziadek był w lotnictwie aż do emerytury.zabezpieczenie lotów i radionawigacja czy coś w ten deseń..więc 69rok? to On wtedy miał 32/33 latajeszcze jakieś pomysły?pozdro
Hebda Napisano 28 Styczeń 2010 Autor Napisano 28 Styczeń 2010 Czołem panowie.jako że nastały tęgie mrozy więc śmigam w płaszczyku,ciepły bo z podpinką.ciekawi mnie właśnie ta podpinka,po metce widzę że stemple wojskowe,dlatego proszę o info jakie wojska je nosiły i w jakich latach.Pozdr
Hebda Napisano 28 Styczeń 2010 Autor Napisano 28 Styczeń 2010 stemple.post wyżej zamiast pierwszego słowa materiał"miała byćfaktura"
Hebda Napisano 28 Styczeń 2010 Autor Napisano 28 Styczeń 2010 tutaj metka z płaszcza..ktoś się orientuje z jakiego kraju?wiem tyle że ŚP.pradziadek była na kontrakcie w Mongolii gdzieś na początku lat 70tych ale jeździli też na wycieczki do Chin(nie wiem czy w Mongolii mają takie pismo..)
Hebda Napisano 28 Styczeń 2010 Autor Napisano 28 Styczeń 2010 i całość mojego ssmanka:) więc jak z tą podpinką?pozdro
Catadero Napisano 28 Styczeń 2010 Napisano 28 Styczeń 2010 Wygląda to na pismo koreańskie. Mongolskie to cyrylica pisana z góry na dół. Może któraś z wersji chińskiego ?C.
Pytanie
Hebda
Czołem panowie.
jako że nastały tęgie mrozy więc śmigam w płaszczyku,ciepły bo z podpinką.
ciekawi mnie właśnie ta podpinka,po metce widzę że stemple wojskowe,dlatego proszę o info jakie wojska je nosiły i w jakich latach.
Pozdr
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.