kijow Napisano 29 Styczeń 2010 Napisano 29 Styczeń 2010 nie che się mądrzyć bo co nie którzy na forum twierdzą że dla mnie wszystko jest kopiami ale ta szabelka to lipa ale zawsze mogę się mylić bo jakoś zdjęć jest kiepska.
said2 Napisano 29 Styczeń 2010 Autor Napisano 29 Styczeń 2010 fakt zdjęcia słabe, na chwile obecną nie dodam lepszych. może kolega kijow podzieli się z nami swoimi uwagami. chodzi mi o konkretną argumentację na podstawie zdjęc które dodałem.
artur23_2005 Napisano 31 Styczeń 2010 Napisano 31 Styczeń 2010 Niestety to LIPA.Spójrzcie na bicia!!!Ich krawedzie sa ostre,nie zasmarowane i nie spatynowane wnetrza.Błyszcza bardziej niź głownia.Zostały wykonane nie dawno.To nie jest 70 letnia szabla.Jak dla mnie antyk!!!ale miesiac temu robiony!(no może troszke starszy :)
kijow Napisano 31 Styczeń 2010 Napisano 31 Styczeń 2010 święte słowa ta szabla jest świeżo klepana,podstawowym błędem jest zły rozmiar punc.Pozdrawiam!
Szumsk Napisano 31 Styczeń 2010 Napisano 31 Styczeń 2010 kol.oskarxyz Said2 podał w tytule nazwę szabli. I nie pyta się co to za szabla tylko czy jest oryginalna. czy też fałszywa. A szabla wz.34 i Ludwikówka to to samo ;)
01dalton Napisano 30 Styczeń 2010 Napisano 30 Styczeń 2010 said2 zrób dobre foty ( zbiżenia) numeru na grzbiecie głowni , na progach pod kątem - bo te które zamieściłeś są bardzo kiepskiej jakości . Pozdr.
ulan12 Napisano 1 Marzec 2010 Napisano 1 Marzec 2010 Wedlug mnie to orginal. Uwage zwraca starannie spasowanie kablaka z kapturkiem oraz pozostalych mosieznych elementow z rekojescia. Szczerzee mowiac, to jeszcze nie spotkalem dobrej kopii aby elementy rekojesci byly starannie spasowane. Poprostu wystepuje zwykle niechlujstwo wykonania. Dodatkowo za tym, ze jest to orginal wskazuja wlutowane wasy jelca. We wspolczesnych kopiach jak do tej pory, spotykalem tylko cale, odlewane rekojesci. Szkokda, ze nie ma pokazanej pochwy, jak jest wykonana. A jezeli naprawde jest to kopia, to duze slowa uznania z wykonanie bardzo dobrej repliki. Chcial miec taka replike w swojej kolekcji. Ulan12
marposz74 Napisano 29 Styczeń 2010 Napisano 29 Styczeń 2010 szabla nie regulaminowa,ale po za tym super.
marposz74 Napisano 29 Styczeń 2010 Napisano 29 Styczeń 2010 przepraszam,pochopne stwierdzenie,miałem na myśli brak litery przed numerem seryjnym
Pytanie
said2
jak oceniacie koledzy?
21 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.