bończa.tos Napisano 24 Styczeń 2010 Autor Napisano 24 Styczeń 2010 Czy ktos podrozowal ze swoim wykrywaczem w ten sposob??? Szczegolnie na terenie Unii Europejskiej a dokladnie do UK(Anglia,Szkocja, Irlandia)jakie sa procedury przewozu lotniczego wykrywacza? Z gory dziekuje za sensowne i wnoszace cos posty. Jesli to watek nie na forum głowne prosze o przeniesienie go ale wydaje mi sie ze temat mimo wszystko wazny i godny ogolnej konwersacji. Pozdrawiam
stangret Napisano 24 Styczeń 2010 Napisano 24 Styczeń 2010 Nie ma najmniejszego problemu z przewozem wykrywacza. Najlepiej w sztywnej walizce, dobrze zabezpieczony wraz z rzeczami osobistymi. Uchroni to wykrywacz przed ewentualnymi uszkodzeniami w luku. Można oczywiście jako podręczny, ale w Polsce obowiązują chyba inne kryteria co do wielkości. Wiozłem kiedyś GTI w oryginalnej torbie do Polski i nie było najmniejszego problemu. Zero pytań i zastrzeżeń. W stronę powrotną okazało się że jest za duży i wylądował w luku za dopłatą, co oczywiście na rękę mi nie było. Co kraj to obyczaj.
sla1971 Napisano 24 Styczeń 2010 Napisano 24 Styczeń 2010 Latem wiozlem z wloch do polski i z powrotem,zero problemow.
Hebda Napisano 24 Styczeń 2010 Napisano 24 Styczeń 2010 owiń w ciuchy,musi być b.miekko,na lotnisko nie patyczkują się,rzucają walizkami,nie dbają o delikatne obchodzenie się bagażami itpserio
jaro1973 Napisano 24 Styczeń 2010 Napisano 24 Styczeń 2010 Do Irlandi tez bez problemu przewiozlem,tylko ze w glownym bagazu.
GeneralRemek Napisano 24 Styczeń 2010 Napisano 24 Styczeń 2010 Posłuchaj Hebdy, dobrze to owiń, oni naprawdę nie szanują niczego.
wonpiotrus Napisano 10 Luty 2010 Napisano 10 Luty 2010 no nie szanujemy i nie patyczkujemy sie bo niema na to czasu poprostu. gdyby chciec delikatnie kłasc kazda walizke to zeszlo by godzine a nie 20 minut ktore jest na rozladunek i zaladunek:) a z przewozem niema problemu,jedynie straż graniczna przed odlotem dokladnie go sprawdzi i kaze Ci wyjac baterie. pozdro człowiek handlingu:)
wonpiotrus Napisano 10 Luty 2010 Napisano 10 Luty 2010 bończa.tos a jesli chcesz miec nowa wykrywke to przed wylotem odłam kawalek obudowy albo cos w tym stylu(oczywiscie nic co mialo by wplynac na jego prawidlowa prace) i po wyladowaniu w UK zglos uszkodzenie sprzetu:) przy spisywaniu reklamacji podasz sume jaka chcesz odzyskac i gotowe bezproblemowo,serio. pozdro
bończa.tos Napisano 12 Luty 2010 Autor Napisano 12 Luty 2010 No ciekawe wonpiotrus:)moze kiedys zastosuje ale jak na razie mam nowy fajny wykrywacz:)
panadam12 Napisano 12 Luty 2010 Napisano 12 Luty 2010 Witam,do Szkocji i z powrotem nie było żadnych problemów,tak jak koledzy wcześniej wspomnieli radze dobrze owinąć,pozdrawiam panadam12
latający holender Napisano 12 Luty 2010 Napisano 12 Luty 2010 Jak nadasz z bagażem do luku to zero problemu.Potwierdzam co napisali poprzednicy-owiń dobrze w ubrania bo szkoda sprzętu.Na kilka razy przewozu nikt go mi nie wyciagał i o nic nie pytał.Nie próbowałem z bagażem osobistym,ale wydaje mi się że nie przejdziesz.
01111977 Napisano 13 Luty 2010 Napisano 13 Luty 2010 Wielka Brytania-Polska bez problemowo.2 krotnie w obie strony bez pytań i zawracania głowy.PZdr
wonpiotrus Napisano 13 Luty 2010 Napisano 13 Luty 2010 Na lotnisku w jasionce straz graniczna chyba sie nudzi bo sprawdzaja nawet ładowarki do telefonow nie mówiac o jakiejs wiekszej elektronice ale pewnie na innych lotniskach jest normalnie:)
heniek1978 Napisano 15 Luty 2010 Napisano 15 Luty 2010 koledzy mają racię sam bylem w LONDYNIE na wykopkach wystarczy dobrze owinąc w ciuchy i bedzie ok muj garecik doleciał bez szwanku w obie syrony
VanWorden Napisano 15 Luty 2010 Napisano 15 Luty 2010 Mnie czasem tylko przy wylocie z Polski pytają celnicy czy to jest wykrywacz ziemny" no i zawsze każą też buty zdejmować:))PozdrawiamVW
MaciekC Napisano 15 Luty 2010 Napisano 15 Luty 2010 Zdaje sie ze w Irlandii nie można posiadac wykrywacza wiec moze byc problem
mazic Napisano 16 Luty 2010 Napisano 16 Luty 2010 No właśnie- Irlandia, w tą strone było ok na lotnisku w Polsce, za miesiąc sie przekonam jak będe wracał do Polski.Ale nie wydaje mi się żeby były problemy z wykrywką,nie wiem jednak czy mi klepaków nie zawiną-zobaczymy.
musashi Napisano 16 Luty 2010 Napisano 16 Luty 2010 Na Islandie też bez problemu,możma wywieżć i wwieżć ale szukać nie wolno.Prawo jak i u nas w Polsce ale jak ktoś nie widzi i się nie pyta to w czym problem...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.