adamoovv Napisano 24 Styczeń 2010 Autor Napisano 24 Styczeń 2010 Witam Kolegów.Mam pytanie Przy jakim procentowym z użyciu baterii wykrywacz proxima pokazywal bledne namiary ,przekłamywał?Pzy jakiej wartosci minimalnej np.30%procentowej naladowania baterii dziala bez zarzutu.prosze o swoje spostrzeżenia z wypraw.
Eastlegion Napisano 24 Styczeń 2010 Napisano 24 Styczeń 2010 Witam.Ja zmieniam baterie/akumulatorki przy 15%, chociaż to z mojej strony profilaktyka. Nie zauważyłem jakichkolwiek przekłamywań itp., przy tym poziomie energii. Pozdrawiam.
rabat Napisano 24 Styczeń 2010 Napisano 24 Styczeń 2010 u mnie jak już jest 40% zauważam nieprawidłowości.
brodkasz Napisano 24 Styczeń 2010 Napisano 24 Styczeń 2010 Ja zmieniam poniżej 10 do tej pory nie było problemów.
Catadero Napisano 24 Styczeń 2010 Napisano 24 Styczeń 2010 Zdarza mi się chodzić z PROximą aż do zwariowania" sygnałów, czyli do całkowitego zużycia baterii (zapas zawsze w plecaku) i nie ma żadnych zmian w sygnałach. Oczywiście do momentu, aż wskaźnik pokazuje 0 a sygnały ujawniają się bez związku z fantami.Nie wiem jak to wygląda z akku, bo zawsze używam baterii.C.
Brutus Napisano 24 Styczeń 2010 Napisano 24 Styczeń 2010 Potwierdzam, ja także zawsze chodziłem z Proximą aż stan baterii osiągał 0 i nigdy problemów z przekłamaniami nie było.Teraz śmigam na akumulatorkach i jestem w szoku jak długo trzymają naprawdę polecam każdemu przejście na akumulatorki.
motylanoga Napisano 24 Styczeń 2010 Napisano 24 Styczeń 2010 Witam. Jeżeli chodzi o zwykłe" baterie alkaliczne, to nie ma żadnych wariacji aż do momentu uzyskania wartości 0. Prędkość wyczerpywania się baterii jest w miare płynna od 100% do 0%. Natomiast w moim przypadku akumulatory zachowują się przedziwnie- oczywiście podejrzewam, że zależy to tylko od egzemplarza ale u mnie po kilkudniowym ładowaniu wskaźnik pokazuje 93-94%. W czasie pierwszej, kilkugodzinnej wyprawy równomiernie wyładowuje się do około 80%. Podczas drugiej ubywa kolejne 20-30% a po osiągnięciu wartości 50% energii ubywa w sposób ekspresowy. Owe 50% potrafi zniknąć w ciągu 15 minut...
Seku Napisano 25 Styczeń 2010 Napisano 25 Styczeń 2010 Witam!Ja również nie stwierdziłem przekłamania chodząc z wykrywką na bateriach alkalicznych do 0% bez straty zasięgu.Co do akumulatorków nie wiem,nie testowałem za to na początku sezonu przetestuję akumulatorek zrobiony przez kolegę z czterech baterii od telefonu komórkowego ze stabilizatorem napięcia na 9v,pozdrawiam.
FalkenBurg Napisano 25 Styczeń 2010 Napisano 25 Styczeń 2010 Trzeba pamiętać że aku mają 1,2 v gdzie baterie mają 1,4 v Baterie alkaliczne chodzą dobrze gdzieś od 5% mogą wariować zależnie od firmy temperatury lub wilgotności tak samo aku tylko że aku przeważnie po maxymalnym naładowaniu wskazują na starcie 94/96 % mocy zależny od jakości aku miałem przeróżne ale żadne nie pokazywały 100% i przeważnie zaczynają się zgrzyty po osiągnięciu 40% potem moc raptownie zanika aż wykrywacz zaczyna popiskiwać wskazując 1% lub 4 % aż do wyczerpania dobrej firmy aku wystarczą na 3 wypady po 8 h potem wole je rozładować i naładować żeby niemieć niemiłej niespodzianki.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.