PAWEL*STRC Napisano 23 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2010 Witam pokazywałem już na forum tą skrzynie i pojawił sie problem . Moje obawy urzeczywistniły sie ;( w skrzynce jest kornik . Podczas odkurzania gdy odsunąłem skrzynie pod nią było pełno trocin nie wiem co robić . Prosze was o pomoc . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAWEL*STRC Napisano 23 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2010 oto i ona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAWEL*STRC Napisano 23 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2010 :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 23 Styczeń 2010 Share Napisano 23 Styczeń 2010 http://www.porady.co.pl/szkodniki_mebli.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 23 Styczeń 2010 Share Napisano 23 Styczeń 2010 W necie jest masa na ten temat,tylko uważaj z babcinymi itp metodami żeby nie zniszczyć.http://www.google.pl/search?hl=pl&client=firefox-a&channel=s&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&hs=vVp&q=szkodniki+drewna+zwalczanie&lr=&aq=1&oq=szkodniki+drewna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAWEL*STRC Napisano 23 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2010 dzieki vis trzeba szybko działać ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAWEL*STRC Napisano 23 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2010 http://allegro.pl/item882446261_hylotox_owadobojczy_impregnat_do_drewna_5l.htmlmyśle , że to bedzie dobry wybór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitzkrieg Napisano 24 Styczeń 2010 Share Napisano 24 Styczeń 2010 Kolego, to napewno nie kornik!! Korniki siedzą zaraz pod korą a za przetarte deski to sie raczej nie biorą;) Dziurki jakieś widać?? Małe?? Duże?? Jak małe to robote robią kołatki, jak duże to spuszczel... Hmm a co robić? Skrzynie pociagnąć jakimś preparatem owadobójczym, owinąć w folie i niech troche stoi. Po wytruciu pasowałoby zakonserwować. Mój znajomy osobiście polecał mi pociągnąć skrzynkę Osolanem, ale podobno trudno dostać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAWEL*STRC Napisano 24 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2010 Małe dziurki i pełno ich jest a jak bym pociągnął tym preparatem to nie przeszkadza to że wcześniej ją lakierowałem??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medvil Napisano 24 Styczeń 2010 Share Napisano 24 Styczeń 2010 no jest problem jak ja lakierowales mozesz strzykawka do dziurek malac srodka owadobojczego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medvil Napisano 24 Styczeń 2010 Share Napisano 24 Styczeń 2010 http://www.starwax.sklep.pl/srodek-owadobojczy-i-grzybobojczy-do-drewna-p-7.html to powinno byc dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewald Napisano 24 Styczeń 2010 Share Napisano 24 Styczeń 2010 Witam. kolego jesli juz polakierowales to raczej trudno bedzie preparatowi wniknac wglab drewna, postaraj sie skrzynie dobrze wysuszyc jesli wilgotnosc spadnie ponizej 10% wszelkie szkodniki same znikna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAWEL*STRC Napisano 24 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2010 postaram sie coś zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 24 Styczeń 2010 Share Napisano 24 Styczeń 2010 Ta,wysusz porządnie to Ci elegancko popęka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAWEL*STRC Napisano 24 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2010 ona stoi u mnie w pokoju wiec jest ciepło ale nie rozłazi sie a co do korników to kupie preparat wstrzykne w każdą dziurke i zobaczymy co bedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewald Napisano 24 Styczeń 2010 Share Napisano 24 Styczeń 2010 Kolego vis od kilkunastu lat zajmuje sie renowacja mebli zabytkowych i jest to jeden ze skuteczniejszych sposobow na pozbycie sie tego rodzaju szkodnikow,ale trzeba to robic z glowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAWEL*STRC Napisano 24 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2010 to co radzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewald Napisano 25 Styczeń 2010 Share Napisano 25 Styczeń 2010 Witam. Jesli suszenie nie pomaga to radze ci wytruc tak jak radzili koledzy.Pisales ze skrzynia jest polakierowana< ale to nie przeszkadza wystarczy ze do otwartej skrzyni wlejesz jakies trzy setki preparatu np.Hylotox zawin szczelnie w jakims worku foliowym opary zrobia swoje.Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 25 Styczeń 2010 Share Napisano 25 Styczeń 2010 Preparaty typu Hylotox czy Drewnotox zastosowane zgodnie z instrukcją bardzo ładnie działają.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAWEL*STRC Napisano 25 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2010 dziekuje koledzy za pomoc :) kupie któryś z tych preparatów i mam nadzieje że sie pozbede niechcianego gośćia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAWEL*STRC Napisano 25 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2010 sory za błedy ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewald Napisano 25 Styczeń 2010 Share Napisano 25 Styczeń 2010 Jeszcze jedno jak bedziesz trul robale to nie trzymaj tego w pomieszczeniach gdzie przebywaja ludzie bo mozesz sam sie przytruc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg1 Napisano 26 Styczeń 2010 Share Napisano 26 Styczeń 2010 Ponieważ to forum okołohistoryczne z naciskiem na II wojnę, więc jako ciekawostkę podam, że drewnojady (np. kołatki, spuszczele) w większych obiektach drewnianych usuwano kiedyś preparatem gazowym na bazie trujących związków chemicznych, który w istocie był tożsamy ze znanym skądinnąd Cyklonem B, a przez lata był produkowany w NRD (Niemiecka Republika Demokratyczna) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AK77 Napisano 28 Lipiec 2011 Share Napisano 28 Lipiec 2011 I jak Ci Pawel poszło ze skrzyneczką ? Sam mam w tej chwili skrzyneczke do naprawy zjedzoną, niech będzie, że przez korniki. I jestem ciekaw twoich doświadczeń.Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AK77 Napisano 28 Lipiec 2011 Share Napisano 28 Lipiec 2011 Jak pozbyć się plamy ( chyba tłustej ) oraz zabrudzeń na desce nie niszcząc napisów na niej ? Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.