honker Napisano 5 Luty 2010 Napisano 5 Luty 2010 cześć jako że nie jestem elektronikiem to kol.Habs składa całość nadajnik od słuchawek ma ok.10cm średnicy, zasilanie 12v pociągniemy z wykrywacza,całość będzie mocowana na rzepa do wykrywki ewentualne wyniki pewnie po niedzieli pozd.marek
ErnestCz Napisano 5 Luty 2010 Napisano 5 Luty 2010 co do fm transmitera to nie pomyśleliście że mogą występować opóżnienia dzwięku w słuchawkach????np. mamy sonde już poza celem a tu dopiero dźwięk w słuchawkach,że coś jest.
madmax78 Napisano 5 Luty 2010 Napisano 5 Luty 2010 Na odległości kilkunastu cm opóźnienia w transmisji radiowej chyba nie będzie.Można jeszcze spróbować nadajnik i odbiornik na podczerwień.Można znaleźć dużo schematów, należy tylko tak ustawić diody nadawcze i odbiornik, żeby miały odpowiednio szeroki kąt widzenia.
wiciu_r Napisano 5 Luty 2010 Napisano 5 Luty 2010 Irda odpada bo słońce będzie zakłócało. W standardowych zestawach dostępnych w sklepach na razie nie znalazłem takiego, w którym nadajnik miałby sensowne zasilanie bateryjne. Wszystkie w zasadzie mają zasilanie sieciowe lub z zasilacza 12V co je dyskwalifikuje.
szuflanos Napisano 6 Luty 2010 Napisano 6 Luty 2010 To może i ja się podepnę do tematu, czy słuchawki Koss UR29 będą dobre do Tesoro Cibola ?
habs Napisano 7 Luty 2010 Napisano 7 Luty 2010 Kolega Honker poprosił mnie abym przystosował mu słuchawki bezprzewodowe do wykrywki , no to skleciłem takie coś .
habs Napisano 7 Luty 2010 Napisano 7 Luty 2010 jakby nadajnik był trochę mniejszy to zmieścił by się w obudowie wykrywki .
draven85 Napisano 2 Marzec 2010 Napisano 2 Marzec 2010 WitamKupiłem słuchawki z linku Cpt.Nemo : http://www.allegro.pl/item902450316_sluchawki_sound_track.html facet miał drugą parę i przyznam , że bardzo przyjemne, dźwięk czysty , dobrze trzymają się na głowie nie opadają itp. Wcześniej miałem garretty za 120 zł i ciągle jedna strona opadała nie trzymały się a te z allegro są sporo tańsze i dają większy komfort. pozdrawiam
adolfinio96 Napisano 23 Lipiec 2010 Autor Napisano 23 Lipiec 2010 Witam ! Czy słuchawki koss ur29 będą sie na dawały do ace 250 . Jak znacie jeszcze jakieś ciekawe modele do 100 zł to napiszcie . Z góry dzięki za odpowiedzi . Pozdrawiam !
adolfinio96 Napisano 25 Lipiec 2010 Autor Napisano 25 Lipiec 2010 Witam !!! Posiadacze kanarków pochwalcie się jakie używacie słuchawki do swoich wykrywek . Pozdrawiam .
sebo_sek Napisano 26 Lipiec 2010 Napisano 26 Lipiec 2010 słuchawki to słuchawki. Jak będzie potrzebna przejściówka to kosztuje 2zł. To słuchawki to słuchania sygnału a nie opery Mozarta, więc jaka to różnica?Ja mam najtańsze z Auchana z dużymi głośnikami i jest git. 25PLN.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.