Skocz do zawartości

Nowe zdjęcia 7TP - cz.V

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 383
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Pytanie do Trufelhuntera oraz innych uczestników forum:

czy znana jest dokładna lokalizacja miejsca, gdzie wykonano zdjęcia czołgów 2 sztuk 7TP, które w tym wątku określamy umownie jako a grobli"?

Pytam, bo prawdopodobnie pojawiła się możliwość identyfikacji, ale wymagać to będzie sporo wysiłku i wcale nie wiadomo czy zakończy się sukcesem.
Napisano
Jotes,

Pomimo wielu starań nie udało mi sie tego miejsca zidentyfikować. Na posiadanych przeze mnie fotografiach widoczny w głębi pod płotem drogowskaz jest niestety nieczytelny. Prace nad identyfikacją poszczególnych serii produkcyjnych potrwają jeszcze kilka miesiecy i wcale nie jest powiedziane, że w ich efekcie będziemy w stanie ze 100% pewnością stwierdzić, do którego batalionu owe 7TP a grobli" należały. O ile Wasze usiłowania także nie przyniosa efektu to trzeba bedzie cierpliwie czekać na jakieś zdjęcie z opisem lokalizacji.
  • 4 weeks later...
Napisano
Zdjęcie dodane przez TomekSz1 2010-06-23 05:59:13 chyba już było. Oczywiście Tomaszów Lubelski. A to drugie TomekSz1 2010-06-23 06:02:22, to prawdopodobnie także Tomaszów, w tle widać budynek, który mi przypomina SP2
Napisano
Według mnie dwa ostatnie zdjęcia przedstawiają te same czołgi 7TP i są zrobione w tym samym miejscu.
Wystarczy spojrzeć na pozycję wież i luf dział.
Od prawej strony patrząc:
Pierwsze dwa mają uniesione lufy w górę, i ciemny kamuflaż
Kolejne dwa także maja lekko uniesione lufy dział i jaśniejszy kamuflaż.
Piąty od prawej ma lufę w poziomie
Ostatni od prawej posiada ciemny kamuflaż oraz wieże obróconą w prawo. (Patrząc od frontu).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie