TomekSz1 Napisano 23 Kwiecień 2010 Napisano 23 Kwiecień 2010 Foto polnischer Panzer Polen 1939 original
bodziu000000 Napisano 28 Kwiecień 2010 Autor Napisano 28 Kwiecień 2010 Czołg 7TP dwuwieżowy pokonuje przeszkody terenowe podczas rewii wojskowej na Polu Mokotowskim w Warszawie. 1938-05-03
jotes Napisano 20 Maj 2010 Napisano 20 Maj 2010 Pytanie do Trufelhuntera oraz innych uczestników forum:czy znana jest dokładna lokalizacja miejsca, gdzie wykonano zdjęcia czołgów 2 sztuk 7TP, które w tym wątku określamy umownie jako a grobli"?Pytam, bo prawdopodobnie pojawiła się możliwość identyfikacji, ale wymagać to będzie sporo wysiłku i wcale nie wiadomo czy zakończy się sukcesem.
trufelhunter Napisano 20 Maj 2010 Napisano 20 Maj 2010 Jotes,Pomimo wielu starań nie udało mi sie tego miejsca zidentyfikować. Na posiadanych przeze mnie fotografiach widoczny w głębi pod płotem drogowskaz jest niestety nieczytelny. Prace nad identyfikacją poszczególnych serii produkcyjnych potrwają jeszcze kilka miesiecy i wcale nie jest powiedziane, że w ich efekcie będziemy w stanie ze 100% pewnością stwierdzić, do którego batalionu owe 7TP a grobli" należały. O ile Wasze usiłowania także nie przyniosa efektu to trzeba bedzie cierpliwie czekać na jakieś zdjęcie z opisem lokalizacji.
slasze Napisano 23 Czerwiec 2010 Napisano 23 Czerwiec 2010 Zdjęcie dodane przez TomekSz1 2010-06-23 05:59:13 chyba już było. Oczywiście Tomaszów Lubelski. A to drugie TomekSz1 2010-06-23 06:02:22, to prawdopodobnie także Tomaszów, w tle widać budynek, który mi przypomina SP2
strussiek Napisano 24 Czerwiec 2010 Napisano 24 Czerwiec 2010 Według mnie dwa ostatnie zdjęcia przedstawiają te same czołgi 7TP i są zrobione w tym samym miejscu.Wystarczy spojrzeć na pozycję wież i luf dział.Od prawej strony patrząc:Pierwsze dwa mają uniesione lufy w górę, i ciemny kamuflażKolejne dwa także maja lekko uniesione lufy dział i jaśniejszy kamuflaż.Piąty od prawej ma lufę w poziomieOstatni od prawej posiada ciemny kamuflaż oraz wieże obróconą w prawo. (Patrząc od frontu).
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.