Skocz do zawartości

2 grosze-destrukt ?

sqr

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!!
Czy to destrukt menniczy czy czyjaś ingerencja?
Osobiście stawiam na destrukt,ale nie znam się na tym więc zapytuje.
Pozdrawiam. sqr

Napisano
dzięki za potwierdzenie moich obaw" aż mnie teraz zaciekawiło ile takich iepełnosprawnych" :) monet bez naszej wiedzy przewinęło się przez nasze portfele ?? :) może ktoś ma jakieś swoje wychwycone sztuki?? dużo tego się trafia?
Pozdro.
Napisano
wychwyciłem kiedyś obecne 2 grosze - skrętkę, awers w stosunku do rewersu był skręcony o 90 stopni.
pewien kolekcjoner nawet niezłą kasę proponował mi za tę monetkę.

tego typu monetki - odwrotki, skrętki itp - wydaje mi się, że częściej pojawiały się na rynku, na początku produkcji nowych, obiegowych monet - teraz już nie muszą tyle bić, więc kontrola jest szczelniejsza, choć i takie czasem się trafiają - widać po twoim przykładzie :)

-pozdro-
Napisano

odwrotka przegladajac codziennie drobne z portwela mozna tego troche nazbierac a i cena jest wtedy inna tej monety zamiast 2 gr ;)

Napisano
no widzę że sporo można takich 'niedokładnych' zebrać ...
Teraz chyba każdego 'koinsa' będę oglądał dokładnie.
Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś swoje zdobycze proszę o dodanie fotek,chętnie popatrzę...

Pozdrawiam i udanego dnia sqr
Napisano

przy okazji się podczepię i ponownie zapytam o tę monetkę,bo nigdzie nie mogę nic wyczytać na jej temat...

Napisano
znalazłem na alegro' aukcje z podobną monetką,tylko ta z aukcji ma inny rewers...

http://www.aukcjoner.pl/gallery/001805058-.html#I2
Napisano
sqr te 2 zl to wydali mi w sklepie tak jak napisales :)
pewnie mysleli ze jakies lewe jest i sie go pozbyli dobze ze trafili na mnie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie