perzot Napisano 9 Wrzesień 2013 Napisano 9 Wrzesień 2013 Witam. Pytanie od laika. Czy brak sygnatury na wszelkiego rodzaju przedmiotach oznacza, że dany okaz jest podejrzany", czy oznacza to ,że nie wszyscy producenci sygnowali swoje wyroby? Prosiłbym o wytłumaczenie. Mam zamiar licytować odznakę za rany a sprzedający ma sygnowane i niesygnowane. Pozdrawiam
Stizek Napisano 9 Wrzesień 2013 Napisano 9 Wrzesień 2013 WItam kolego perzot nie musi mieć sygnatur, producenci mieli swoje inne podpisy np rodzaj zapięcia,szpilki, materiał ,jak i drobne detale na danej odznace, Są specjalne książki z tym wszystkim kto się tym interesuje to potrafi określić producenta pozdrawiam
R51 Napisano 11 Wrzesień 2013 Autor Napisano 11 Wrzesień 2013 Nie wszyscy producenci sygnowali odznaczenia i smiem twierdzić że ci sygnujący byli w mniejszości. Dzisiaj aby uwiarygodnić kopię ozdabia się ją sygnowaniami producenta. Dla mnie bardziej przekonujace jest odznaczenie bez sygnowań. Im więcej ić" tym jestem bardziej podejrzliwy...
perzot Napisano 18 Wrzesień 2013 Napisano 18 Wrzesień 2013 Proszę o rozwianie wątpliwości. Oryginał, czy kopia. Na co zwracać szczególną uwagę, aby odróżnić oryginał od kopii w przypadku odznak.
System98 Napisano 4 Październik 2013 Napisano 4 Październik 2013 a to moje :)Krzyz zelazny producenta KO, reszty nie pamietampzdr
R51 Napisano 4 Październik 2013 Autor Napisano 4 Październik 2013 Do perzot:Jak na moje to oryginał albo genialnie podstarzona kopia (choć przy wartości rynkowej tego odznaczenia raczej nikomu nie chciałoby się tak spalać...)Do System98:Mundur to replika a odznaczenia też za dobrze nie wyglądają (szczególnie ten szturm piechoty). Mieliśmy pokazywać tutaj oryginały o ile pamiętam...
System98 Napisano 4 Październik 2013 Napisano 4 Październik 2013 tutaj to wszystko replika ;) nie znasz sie to nie gadaj..... co drugi post wykrzykuja replika... to byl ostatni post...
System98 Napisano 4 Październik 2013 Napisano 4 Październik 2013 a jednak nie ostatni... :) jutro zrobie zdjecia odznak, tylko dla ciebie wielkiego specjalisty ktory ocenia ze zlych zdjec ..... :)
System98 Napisano 5 Październik 2013 Napisano 5 Październik 2013 a co do uniformu....drogi kolezko", jest to bardzo malo noszona kurtka pulkownika 14 pulku piechoty (IR14)
winiu21 Napisano 5 Październik 2013 Napisano 5 Październik 2013 Ładnie System98 możesz pokazać cała kurteczkę ;] pozdro
System98 Napisano 5 Październik 2013 Napisano 5 Październik 2013 kurtka wykonana jest z tak zwanego Feldstoff" po 41 roku
System98 Napisano 5 Październik 2013 Napisano 5 Październik 2013 Wow super, dla zbieracza Feldblus" smaczny kasek. I w dodatku moja ulubiona piechota :-) Pokazesz cala ? Moze otworzymy nowy watek.... zeby tworca zawalu nie dostal..hahaMam jeszcze jedna Oficerke, tym razem z artyleriiPzdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.