atlantic Napisano 10 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2010 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atlantic Napisano 10 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2010 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atlantic Napisano 10 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2010 chyba ten szczaw" mu najbardziej pomoże odzyskać blask. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 10 Styczeń 2010 Share Napisano 10 Styczeń 2010 Tak tak to miało na celu tylko usunięcie kurzu. Trochę inaczej teraz wygląda, lepiej widać jego faktyczny stan. Całkiem fajnie będzie się prezentował po tej kąpieli w kwasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sailer Napisano 10 Styczeń 2010 Share Napisano 10 Styczeń 2010 Nom całkiem całkiem ;) Numerów szukaj na nad karczu i po lewej stronie patrząc jak byś miał go na głowie ;) Po lewej rozmiar, z tyłu numer producenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 11 Styczeń 2010 Share Napisano 11 Styczeń 2010 Piekny M35 pozazdrościć 150 zl bardzo dobra cena :) wo szczawiku go śmiało tylko obręcz aluminiowa moze zżółknąć ale raczej jej nie sciagniesz :( ja bym nie próbował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 11 Styczeń 2010 Share Napisano 11 Styczeń 2010 Wszystko zależy jak atlantic oceni sytuację, bo możemy widzieć ze zdjęć, że ciężko zdjąć obręcz, a w rzeczywistości może zejść bardzo ładnie. 150 zł to swietna cena, gratuluję fantu, i koniecznie zapodaj fotki po wyczyszczeniu.Zdrów.! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atlantic Napisano 11 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2010 Zmotywowany postem kolegi GeneralRemek postanowiłem zdjąć obręcz. Cała operacja poszła bardzo gładko. Dzięki kolego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atlantic Napisano 11 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2010 oto i obręcz. Czym i jak ją potraktować, żeby było jak najlepiej? Paseczki nabierają wyglądu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 11 Styczeń 2010 Share Napisano 11 Styczeń 2010 Nie ma problemu, jesteśmy po to, żeby sobie pomagać :))Czy na nitach są jakieś sygnaturki?Widzę, że na obręczy są delikatne purchle" rdzy. Spróbuj zeskrobać delikatnie jakimś tępym nożykiem lub śrubokrętem. Następnie przemyj ciepłą wodą z mydłem, dosyć twardą szczoteczką, żeby zmyć z grubsza brud. Powinno być dobrze.Zdrów.! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atlantic Napisano 11 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2010 a w którym miejscu były sygnowane nitki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atlantic Napisano 11 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2010 aha, już widzę sygnatury. Za chwilkę zrobię zdjęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atlantic Napisano 11 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 11 Styczeń 2010 IKA 39 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 11 Styczeń 2010 Share Napisano 11 Styczeń 2010 Marzenie :)Podziałałeś już coś z obręczą kolego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diago Napisano 12 Styczeń 2010 Share Napisano 12 Styczeń 2010 daj foty sygnatur na obręczy Piękny !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atlantic Napisano 12 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2010 przemyłem obręcz wodą z mydłem, pokazały się sygnatury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atlantic Napisano 12 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2010 widać też purchle" rdzy. Napewno trzeba to zdrapywać. Nie chce tej obręczy zrysować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viras Napisano 12 Styczeń 2010 Share Napisano 12 Styczeń 2010 Bardzo klimatyczny hełmik. Gratulacje. Przy działaniu kwasem uważaj na kalki. Po tym jak będą lepiej widoczne przerwij na nie działanie kwasem. Umyj i zabezpiecz kalki tłuszczem, a gar dalej do kwaszenia. Czekamy na efekty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 12 Styczeń 2010 Share Napisano 12 Styczeń 2010 jeżeli hełm należałby do mnie bez wachania zastosowałbym elektrolizę do obręczy. ale nie mam bladego pojęcia co się stanie z aluminium, więc tego ci nie radzę, niech eksperci się wypowiedzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 16 Styczeń 2010 Share Napisano 16 Styczeń 2010 Witam, jak posuwają się prace? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atlantic Napisano 16 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2010 Witam! czekam aż znajomy dostarczy mi szczaw, myślę że w połowie przyszłego tygodnia zaprezentuję efekty renowacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 16 Styczeń 2010 Share Napisano 16 Styczeń 2010 Ok, z niecierpliwością czekam. A co z obręczą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atlantic Napisano 19 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2010 hełm jest po zabiegach. Wykorzystałem kwas szczawiowy. Teraz już wiem napewno że kwas był najlepszym wyjściem. Mogę go każdemu polecić. Efekt jest naprawdę zadowalający. Zdjęcia dodam pózniej. Dzięki chłopaki za fachowe doradztwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atlantic Napisano 19 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2010 jestem zadowolony że kaleczka stała się bardziej widoczna. Zniknęła rdza, co można porównać z wcześniejszymi fotkami. Było jej nie mało, pokrywała calutki hełm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atlantic Napisano 19 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2010 kalka z drugiej strony niestety słabo widoczna, ale i tak jestem zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.