jacek825 Napisano 8 Styczeń 2010 Autor Napisano 8 Styczeń 2010 Jak i czym je konserwowac" . Kupiłem nowe bez pudełka i nie wiem czym je czyścic.
ja20 Napisano 8 Styczeń 2010 Napisano 8 Styczeń 2010 Albo tutaj poszukaj masz różne preparaty http://www.nikwax.co.uk/pl-pl/ albo wosk do obuwia.
Elandil Napisano 9 Styczeń 2010 Napisano 9 Styczeń 2010 Na pudełku masz tylko rozmiar, date produkcji i adres producenta. Ja jak na razie czyszczę je samą szczotką i jest ok ale wosk powinien być dobry
jacek825 Napisano 9 Styczeń 2010 Autor Napisano 9 Styczeń 2010 Jak przeglądałem te buty na allegro to widziałem zdjęcie pudełka i było tam napisane żeby nie pastowac i coś tam jeszcze ale zdjęcie było słabe i nie mogłem dalej przeczytac.Musi to byc jakiś środek do gorateksu .Pozdro.
kobala Napisano 9 Styczeń 2010 Napisano 9 Styczeń 2010 Witam!Osobiście chodze w butach Kupczka. Polecam preparat NOKWAX Aqueous Wax
jacek825 Napisano 9 Styczeń 2010 Autor Napisano 9 Styczeń 2010 Znalazłem preparat Nikwax Conditioner for leather. Dzięki Panowie
kuna Napisano 9 Styczeń 2010 Napisano 9 Styczeń 2010 Witam!Kolego jacek825, MON dawał to tych butów preparat NIKWAX Aqueous wax typowy dla butów z membraną Gore-Tex, więc chyba po zastosowaniu ww. powinno być dobrze;)Pozdrawiam.maciek
sebson Napisano 11 Styczeń 2010 Napisano 11 Styczeń 2010 Witam mam pytanie właśnie co do butów czy chodząc z wykrywaczem ustawionym na dużej czułości taka ilość metalowych szlówek i haczyków nie będzie przeszkadzać
lv426 Napisano 12 Styczeń 2010 Napisano 12 Styczeń 2010 Żadnych past tylko dobry bezbarwny tłuszcz np. wojas za 9 zł, innych firm są droższe za ok. 13 zł. Jak buty się pobrudzą to nie używaj wody tylko przetszyj ściereczką a potem nakładaj tłuszcz. Nie żałuj w miejscach gdzie się marszą oraz tu gdzie podeszwa styka się z butem. Jeden pojemnik tłuszczu powinien zostać użyty w ciągu miesiąca.
kobala Napisano 12 Styczeń 2010 Napisano 12 Styczeń 2010 Kolego lv426. Jak się zachowuje taki tłuszcz w połączeniu z membraną Gore-Tex? Czy mikropory nie zapychają sie? Bo np. zwykla czarna pasta niszczy calkowicie właściwości Gore_tex'u
lv426 Napisano 12 Styczeń 2010 Napisano 12 Styczeń 2010 Nie wiem jaki wpływ ma tłuszcz na Gore-Tex. Natomiast regularnie natłuszczana skóra staje się nieprzemakalna jak guma i nie pęka.
kobala Napisano 13 Styczeń 2010 Napisano 13 Styczeń 2010 No właśnie. Skóra robi się nieprzepuszczalna razem z gore texem. Ale w butach z membraną nie o to chodzi. Tu ma wilgoć nie dostawać sie do środka,a z ze środka wychodzić.Nie polecam zwykłych past i wosków do butów z membraną gore lub podobną
bolas Napisano 13 Styczeń 2010 Napisano 13 Styczeń 2010 Poszukaj na http://ngt.pl/ ... to taka niezależna grupa testingowa, znajdziesz tam mase porad co i jak. Jeżeli chodzi o sprzęt do chodzenia itp ... to zwykle tam szukam opinii.
suchy84 Napisano 13 Styczeń 2010 Napisano 13 Styczeń 2010 Jacek, jestem ciekaw jak spisują się twoje buty. Ja kupiłem jakiś czas Kupczaki i jestem bardzo z nich zadowolony. Demara wiele osób odradza.
jacek825 Napisano 13 Styczeń 2010 Autor Napisano 13 Styczeń 2010 No jak narazie to nie wielę mogę powiedziec, poobcierałem sobie nogi , ale muszą się rozchodzic, w teren jeszcze w nich nie ruszyłem , chodzę na co dzień , są ciepłe i nie przemiękły.Dopiero jak ruszę w pola będę wiedział więcej. Pozdro.
woytas Napisano 13 Styczeń 2010 Napisano 13 Styczeń 2010 Kup sobie dobre skarpety.Ale dobre buty nie powinny obcierac od poczatku.A do impregnacji impregnat Nikwax
Elandil Napisano 13 Styczeń 2010 Napisano 13 Styczeń 2010 Ja chodzę w demarach już od jakiegoś czasu w wojskowych skarpetach zimowych i na początku były niewygodne ale już się przyzwyczaiłem albo się rozchodziły, wypadają mniejsze od zwykłych butów wojskowych teraz bym wziął pół numeru większe ale są na prawdę ciepłe i noga się nie poci.
Elandil Napisano 13 Styczeń 2010 Napisano 13 Styczeń 2010 Aha i w terenie spisują się bardzo dobrze całkowicie nie przemakalne ale uwaga bardzo śliskie na oblodzonych chodnikach.
suchy84 Napisano 14 Styczeń 2010 Napisano 14 Styczeń 2010 Oj nie powinny. Moje od pierwszego ubrania były w 100% wygodne. Wychodzi więc na to że osoby twierdzące że Demar czy Wojas nie robią butów tak dobrych jak robił to Kupczak mają racje.Woytas, a mi zawsze mówili gdy kupiłem pierwsze Martensy, jak nie poboli przy ozchodzeniu" to co to za buty?Stałem w pracy 12 godzin i jak wracałem to nóg nie czułem.No ale potem już było tylko lepiej. Nie licząc masy odcisków i wyobcieranych łydek
woytas Napisano 14 Styczeń 2010 Napisano 14 Styczeń 2010 Ja kupilem 2 miesiace temu buty Asolo - od poczatku zero obtarc, uciskow czy podobnych spraw.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.