Skocz do zawartości

Buty Demar 928/MON

jacek825

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Na pudełku masz tylko rozmiar, date produkcji i adres producenta. Ja jak na razie czyszczę je samą szczotką i jest ok ale wosk powinien być dobry
Napisano
Jak przeglądałem te buty na allegro to widziałem zdjęcie pudełka i było tam napisane żeby nie pastowac i coś tam jeszcze ale zdjęcie było słabe i nie mogłem dalej przeczytac.Musi to byc jakiś środek do gorateksu .
Pozdro.
Napisano
Witam!
Kolego jacek825, MON dawał to tych butów preparat NIKWAX Aqueous wax typowy dla butów z membraną Gore-Tex, więc chyba po zastosowaniu ww. powinno być dobrze;)
Pozdrawiam.
maciek
Napisano
Witam mam pytanie właśnie co do butów czy chodząc z wykrywaczem ustawionym na dużej czułości taka ilość metalowych szlówek i haczyków nie będzie przeszkadzać
Napisano
Żadnych past tylko dobry bezbarwny tłuszcz np. wojas za 9 zł, innych firm są droższe za ok. 13 zł. Jak buty się pobrudzą to nie używaj wody tylko przetszyj ściereczką a potem nakładaj tłuszcz. Nie żałuj w miejscach gdzie się marszą oraz tu gdzie podeszwa styka się z butem. Jeden pojemnik tłuszczu powinien zostać użyty w ciągu miesiąca.
Napisano
Kolego lv426. Jak się zachowuje taki tłuszcz w połączeniu z membraną Gore-Tex? Czy mikropory nie zapychają sie? Bo np. zwykla czarna pasta niszczy calkowicie właściwości Gore_tex'u
Napisano
Nie wiem jaki wpływ ma tłuszcz na Gore-Tex. Natomiast regularnie natłuszczana skóra staje się nieprzemakalna jak guma i nie pęka.
Napisano
No właśnie. Skóra robi się nieprzepuszczalna razem z gore texem. Ale w butach z membraną nie o to chodzi. Tu ma wilgoć nie dostawać sie do środka,a z ze środka wychodzić.
Nie polecam zwykłych past i wosków do butów z membraną gore lub podobną
Napisano
Poszukaj na http://ngt.pl/ ... to taka niezależna grupa testingowa, znajdziesz tam mase porad co i jak. Jeżeli chodzi o sprzęt do chodzenia itp ... to zwykle tam szukam opinii.
Napisano
Jacek, jestem ciekaw jak spisują się twoje buty.
Ja kupiłem jakiś czas Kupczaki i jestem bardzo z nich zadowolony. Demara wiele osób odradza.
Napisano
No jak narazie to nie wielę mogę powiedziec, poobcierałem sobie nogi , ale muszą się rozchodzic, w teren jeszcze w nich nie ruszyłem , chodzę na co dzień , są ciepłe i nie przemiękły.Dopiero jak ruszę w pola będę wiedział więcej.
Pozdro.
Napisano
Ja chodzę w demarach już od jakiegoś czasu w wojskowych skarpetach zimowych i na początku były niewygodne ale już się przyzwyczaiłem albo się rozchodziły, wypadają mniejsze od zwykłych butów wojskowych teraz bym wziął pół numeru większe ale są na prawdę ciepłe i noga się nie poci.
Napisano
Oj nie powinny.
Moje od pierwszego ubrania były w 100% wygodne.
Wychodzi więc na to że osoby twierdzące że Demar czy Wojas nie robią butów tak dobrych jak robił to Kupczak mają racje.
Woytas, a mi zawsze mówili gdy kupiłem pierwsze Martensy, jak nie poboli przy ozchodzeniu" to co to za buty?
Stałem w pracy 12 godzin i jak wracałem to nóg nie czułem.
No ale potem już było tylko lepiej. Nie licząc masy odcisków i wyobcieranych łydek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie