Burłak Napisano 6 Styczeń 2010 Napisano 6 Styczeń 2010 Ale strzał,koło napędowe z sieczkarni na którym mocowany był pas transmisyjny,pozostałośc po Żniwach 62'.
wojt13 Napisano 18 Styczeń 2010 Napisano 18 Styczeń 2010 witam ten szerszy ,,rowek'' to zbrocze , a ten nad zbroczem to strudzina ( ten węższy) jesli sie myle niech mnie znawcy poprawią .Ale co to za szabla nie wiem. Pozdrawiam wojt
mihua Napisano 7 Styczeń 2010 Napisano 7 Styczeń 2010 Może lepiej gdybyś podczyścił to ostrze?!(głownie)pzdr.
kaz41 Napisano 6 Styczeń 2010 Napisano 6 Styczeń 2010 na tej kosie co to za znaczek firmowy; swastyka?eh,,
s_boj Napisano 5 Styczeń 2010 Autor Napisano 5 Styczeń 2010 To może tak wygląda na zdjęciach, ale mimo wszystko kosa składa się raczej z 2 prostopadle połączonych metalowych elementów tworzących kąt prosty, z których jeden jest zaostrzony. To zdecydowanie nie wygląda mi na kosę, poza tym oba elementy wyszły w bliskiej okolicy urodzajnej w wykopki pierwszowojenne. Nie twierdzę, że to na 100% szabla, mimo wszystko czekam na kolejne propozycje :)
sla1971 Napisano 5 Styczeń 2010 Napisano 5 Styczeń 2010 Moze to od KOSYNIEROW ich kosy nie mialy tego zalamania.
Pytanie
s_boj
proszę o id
oba fanty z jednego dołka
41 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.