s_boj Napisano 17 Styczeń 2010 Autor Napisano 17 Styczeń 2010 na mniej więcej 37-dmym centymetrze zaczyna się charakterystyczny rowek
s_boj Napisano 17 Styczeń 2010 Autor Napisano 17 Styczeń 2010 myłem tylko ciepłą wodą, teraz pewnie włożę w jakiś olej
s_boj Napisano 5 Styczeń 2010 Autor Napisano 5 Styczeń 2010 a, i jeszcze pytanko - czy to normalne, że ACE 250 ściąga takie fanty na jewerly" z 40 cm?
herman1984 Napisano 5 Styczeń 2010 Napisano 5 Styczeń 2010 Elektroliza i wszystko się wyjaśni.Pozdro.
s_boj Napisano 7 Styczeń 2010 Autor Napisano 7 Styczeń 2010 i zrobię to!rzecz w tym, że padł mi komp, piszę z pracy, więc muszę pisać i czytać szybko :)nie bardzo mogę drążyć forum żeby poczytać o elektrolizie, więc byłbym wdzięczny za jakiś szybki domowy patent, np. ten wspomniany kiedyś z ładowarką od telefonu (najwyżej ugotuję ładowarkę :)
mihua Napisano 7 Styczeń 2010 Napisano 7 Styczeń 2010 Najpierw umyj i wytrzyj do sucha.Potem przetrzyj olejem,nawet roślinnym.Zawiń w ścierkę(najlepiej bawełnianą) i poczekaj,aż bedziesz mógł zrobić resztę.pzdr.
s_boj Napisano 18 Styczeń 2010 Autor Napisano 18 Styczeń 2010 zalałem ostrze olejem rzepakowym i owinąłem papierem :)myślę o włożeniu wykopka do oleju silnikowego, może trochę tej rdzy uda się odbić
s_boj Napisano 6 Styczeń 2010 Autor Napisano 6 Styczeń 2010 miałem nadzieję, że może od małego działa, albo jakiegoś mobilnego karabinu maszynowego ciągniętego za biedką :)pozostaje jeszcze kwestia tego ,ostrza, tylko muszę cos poczytać o elektrolizie, bo pamiętam tylko mgliście jakiś forumowy patent z ładowarką do telefonupozdro i dzięki za id :)
s_boj Napisano 7 Styczeń 2010 Autor Napisano 7 Styczeń 2010 tam nie ma żadnej swastyki :), tak to jakoś dziwnie wyszło na zdjęciucałe ostrze jest w korozjikoło ma średnicę mniej więcej 50 cm, zostało na wsi, jak tam będę to zmierzę dokładnie
s_boj Napisano 18 Styczeń 2010 Autor Napisano 18 Styczeń 2010 nikomu się jakoś nie kojarzy? może ten rowek będzie jakąś wskazówką?
Catadero Napisano 5 Styczeń 2010 Napisano 5 Styczeń 2010 Kosiarka konna ma koła o średnicy ok. 1 metra. To koło najprawdopodobniej jest od SNOPOWIĄZAŁKI. ---->C.
płetwal Napisano 5 Styczeń 2010 Napisano 5 Styczeń 2010 Catadero koło zaznaczone strzałką niejest od snopowiązałkisnopowiązałka w tym miejscu niema koła tam akurat zakłada sie płucienną taśme a zaznaczone koło jest od pługa połozonego na snopowiazałke
płetwal Napisano 6 Styczeń 2010 Napisano 6 Styczeń 2010 troche za małe jak na sieczkarnie a za duży otwór wewnętrznyi brak wcięcia na klin
Luftlander Napisano 5 Styczeń 2010 Napisano 5 Styczeń 2010 Podobne koła są stosowane w różnych rolniczych urządzeniach.http://stajniatrot.pl/texts/mondre/maszkon.html
płetwal Napisano 5 Styczeń 2010 Napisano 5 Styczeń 2010 ogólnie koło pochenia rolniczego a ustalenie maszyny lub urządzenia od kturego pochodzi praktycznie niemozliwe
Pytanie
s_boj
proszę o id
oba fanty z jednego dołka
41 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.